Місто

​На нову партію тестів для ПЛР-діагностики та шафи для лабораторії в житомирській дитячій поліклініці виділили майже 2 млн грн

12 June 2020, 13:06

На нову партію ПЛР-тестів, витратні матеріали та низькотемпературні шафи для лабораторії в житомирській дитячій поліклініці виділили майже 2 млн грн.

Відповідне рішення було прийняте 12 червня на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міської ради.

«У зв’язку з терміновою необхідністю придбання витратних матеріалів та обладнання для забезпечення лабораторії дитячої лікарні для проведення діагностики та лабораторних досліджень на COVID-19 потрібно провести перерозподіл на суму 1 млн 987,5 тис. грн в межах видатків управління охорони здоров’я. Погодження бюджетної комісії вчора отримали», - доповіла директор департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук.

Мер Житомира Сергій Сухомлин уточнив, що першу партію ПЛР-тестів у кількості 500 шт. придбали за кошти благодійників, тепер купуватимуть наступну партію – 1500 шт., але просив, щоб купували тести не дорогі.

«Ми першу партію тестів 500 шт. для того, щоб отримати дозвіл, пройти верифікацію, закупили за рахунок благодійників. Зараз ми купуємо наступну партію, 1500 тестів, а також розхідні матеріали для лабораторії і низькотемпературні шафи для зберігання цих тестів. Це додаткове обладнання для лабораторії. Ремонт уже йде. Тільки прохання, закупіть поки більш дешеві тести, ті, які коштують 6 євро. Нам зараз не потрібні додаткові навантаження, у нас є достатня кількість тестів на перший час», - зазначив мер Житомира.

Нагадаємо, у лабораторії для ПЛР-тестування в дитячій поліклініці в Житомирі завершують ремонтні роботи та готуються до відкриття.

Як повідомляв Житомир.info, на початку травня місцева влада повідомила про плани закупити власну лабораторію для діагностування COVID-19 шляхом ПЛР-тестування. Така лабораторії може коштувати близько 1 млн грн та зможе робити до 800 тестів на коронавірус за добу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лабораторія ПЛР-дослідження тест коронавірус  
Матеріали по темі