Події

У Житомирі суд виніс вирок інтернет-шахраєві, який «продавав» біговели і велосипеди та ошукав 10 людей

12 June 2020, 15:07

Корольовський районний суд м. Житомира поставив крапку у «кар’єрі» інтернет-шахрая. Зловмисник встиг обдурити десятьох осіб, які через нього втратили різні суми коштів. Вироком суду зловмисника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Про це 12 червня повідомила пресслужба Корольовського районного суду м. Житомира.

«Люди вважали, що платять за дитячі біговели та велосипеди, які чоловік пропонував купити через різні інтернет-ресурси. Умовою продажу була попередня оплата на банківську картку продавця. Насправді виконувати зобов’язання чоловік не збирався, а гроші привласнював», – йдеться у повідомленні.

Вирок Корольовського районного суду щодо вказаної кримінальної справи 1 червня був оприлюднений у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Оголошення чоловік публікував на сайтах «Клумба», UKRROVER, OLX тощо.

«У невстановлений слідством день та час, в період з червня по серпень 2016 року ОСОБА_1, маючи навички роботи із комп`ютерною технікою та інтернет-ресурсами, з використанням електронно-обчислювальної техніки персонального комп`ютера, знаходячись в м. Житомирі, використовуючи свій обліковий запис, зареєстрований на сайті Інтернет оголошень «http://kloomba.com», «https://ukrrover.jimdo.com », «http://klubok.com» та сайті Інтернет-оголошень «http://OLX.ua», з метою подальшого незаконного заволодіння коштами потенційних клієнтів шляхом обману, розмістив на вказаних сайтах оголошення на продаж різноманітних товарів, які насправді нe мав наміру продавати, в результаті чого вчинив ряд умисних, корисливих кримінальних правопорушень», – йдеться у матеріалах суду.

На гачок шахрая попались жителі міста Києва та області, міст Суми, Кам'янське (Дніпропетровська область), Харків, Рівне, сіл Новолуганське, Царівка (Донецька область).

З матеріалів суду. Продовження – внизу тексту

У Корольовському райсуді зазначають, що у ході судового розгляду обвинувачений П. вину у вчиненні інкримінованого злочину визнав повністю по кожному епізоду пред’явленого обвинувачення.

«Суд врахував щире каяття і призначив покарання із випробувальним терміном. Так, судом визнано винуватим житомирянина у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України та призначив покарання на 4 роки позбавлення волі. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України призначено покарання із випробуванням встановивши іспитовий строк на 1 рік 6 місяців (виділено редакцією)», – пише пресслужба суду.

Якщо протягом цього часу він не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки (періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган із питань пробації про зміну місця проживання та роботи), то призначене покарання відбувати не буде.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року бердичівлянин «купив» автомобіль через Інтернет: 90 тис. грн перерахував, а машини не отримав.

У січні 2020 року 37-річний житель Житомирської області перерахував шахраю понад 135 тисяч за Volkswagen Transporter, який побачив в оголошенні в інтернеті.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2015 року працівники сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС у Житомирській області викрили 17-річного жителя Новограда-Волинського, який, використовуючи сайти оголошень, ошукував більше 10 людей зі всієї України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство Інтернет-шахрай суд вирок  
Матеріали по темі