Місто

Карантинні вимоги у громадському транспорті Житомира: в маршрутках ігнорують, в тролейбусах нагадують

12 June 2020, 16:56

У Житомирі продовжують фіксувати нові випадки коронавірусу, але попри це, карантинних вимог у громадському транспорті не дотримуються. Деякі маршрутки переповнені, а пасажирів запускають без масок.

«Якщо без маски кажемо, щоб виходила», - відповідає водій маршрутки №11.

Проте, на той момент (12 червня, - ред.) у салоні перебувало щонайменше дві людини без маски. До того ж маршрутка була переповнена.

«15-20 хвилин жодної маршрутки, при цьому люди чекають. Багато людей таким чином їде у маршрутці у певний час і половина без захисту. Як я помічала, водії не звертають увагу, пускають без масок, ніхто не робить зауваження», - каже пасажирка маршрутки Марина.


У комунальному транспорті пасажирів без масок зустрічаємо рідше, ніж у приватних маршрутках.

«Ні, не дозволяємо, ні в якому разі. Говоримо: будь ласка одягніть маски, якщо маски немає, прошу вийти. Було небагато таких випадків. Люди одягають. Агресивних людей також не було», - запевняє кондукторка тролейбусу №2 Галина.

Усі пасажири у цьому тролейбусі перебували у засобах індивідуального захисту.

З тим, що маска має бути обов'язковою для пасажирів погоджуються й житомирянка Алла.

«На мою думку, маску в транспорті одягати потрібно все-таки, адже це важливо, щоб і ми не заразили оточуючих, і оточуючі так само не створювали небезпеку для, наприклад, мене особисто або когось іншого. Я чула, що кондуктор робив зауваження і попросив вийти пасажира, але, на жаль, не завжди це допомагає, люди трошки агресивні бувають», - стверджує Алла.

Як повідомила заступниця голови ОДА Наталія Остапченко під час брифінгу 12 червня, дотримання маскового режиму у транспорті мають контролювати водії, а перевіряти – поліція.

«Дотримання масочного режиму у транспорті дуже хотілося б, щоб спочатку на це звертали увагу водії, які ведуть маршрутку і людей, які туди потрапляють без масок, а також, коли більше людей, ніж це можна, на яких вистачає місць. Штрафувати і перевіряти повинна патрульна поліція», - сказала заступниця голови ОДА Наталія Остапченко.

Нагадаємо, 5 червня журналісти Житомир.info перевіряли, наскільки заповнений громадський транспорт в ранкову «годину пік» та чи контролює влада кількість пасажирів.

Як повідомляв Житомир.info, 8 травня виконком дозволив возити пасажирів у міському транспорті без перепусток, але з певними обмеженнями: лише у вихідні та з 10 до 16 години у будні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт маска маршрутка тролейбус карантин  
Матеріали по темі