Події

Житомирський райсуд виніс вирок чоловікові, який підстрелив 14-річного підлітка

12 June 2020, 17:52

До п’яти років позбавлення волі засудили жителя Житомирського району, який вистрілив з пневматичної зброї у 14-річного підлітка.

Про це 12 червня Житомир.info повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

Житомирська місцева прокуратура забезпечувала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом спричинення жителем Житомирського району тяжкого тілесного ушкодження неповнолітньому.

«За даними судового слідства, 38-річний житель одного із сіл Житомирського району під час розмови із хлопцем, замість того, щоб відповісти на його запитання, раптово вистрілив у нього з пневматичного пістолета. Куля тяжко травмувала неповнолітнього, потрапивши у шию та створивши небезпеку для життя та здоров’я. У зв’язку з цим, аби врятувати хлопцеві життя та дістати кулю, у столичній клініці лікарі провели складну операцію», – інформують у прокуратурі.

У суді обвинувачений намагався себе виправдати, пояснюючи, що нібито стріляв у діжку, яка стояла за підлітком.

Однак суд, оцінивши сукупність усіх доказів по справі, дійшов висновку про неправдивість показань обвинуваченого та призначив реальне покарання за скоєний злочин. Вироком Житомирського районного суду від 11.06.2020 чоловіка визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

У пресслужбі прокуратури Житомирської області у коментарі Житомир.info уточнили, що сама подія сталася у серпні 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2019 року подібна подія трапилася у Чуднівському районі Житомирської області: 50-річний чоловік стріляв зі зброї на своєму подвір’ї, а поцілив у сусідську 12-річну дитину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя поранення пневматична зброя суд вирок  
Матеріали по темі