Влада

Фірма, яка «мандрує» за головою Житомирської ОДА, виграла тендер за 137 млн грн на утримання доріг в 11 районах області

15 June 2020, 16:40

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації 10 червня 2020 року підписав договір з ТОВ «Комфорт Буд Сервіс» на послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Житомирської області протяжністю 2956,1 км. Вартість підписаного договору – 136 млн 958 тис. 942 грн 84 коп. Джерело фінансування – кошти місцевого бюджету. Термін надання послуг – до 5 травня 2021 року.

Про це йдеться в договорі, опублікованому 12 червня на ресурсі ProZorro.

У технічному завданні, що додається до документації, зазначений перелік послуг, які мають надаватися підрядником, в тому числі – ліквідація вибоїн, очищення доріг від снігу, посипання протиожеледними матеріалами, обрізання і проріджування крон дерев, поточний огляд дорожніх об’єктів, прибирання туалетів загального користування, прибирання автобусних зупинок від сміття.

За 136 млн 958 тис. 942 грн 84 коп. підрядник має надавати послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення в 11 районах Житомирської області.

Очікувана вартість закупівлі становила 138 млн 514 тис. 697 грн. Конкуренцію у торгах для ТОВ «Комфорт Буд Сервіс» склала фірма із Київської області ПП «Автомагістраль», запропонувавши дорожчу цінову пропозицію – 137 млн 840 тис. 105 грн 99 коп.

Зазначимо, що у тендері, який 20 березня 2020 року оголосив департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА було два лоти. Учасниками тендеру по першому лоту на утримання доріг в 12 районах області були ці ж дві фірми: ТОВ «Комфорт Буд Сервіс» з пропозицією у 174 млн 940 тис. 673 грн 28 коп. та ПП «Автомагістраль» з пропозицією у 164 млн 330 тис. 2 грн 19 коп. 21 травня департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА опублікував намір підписати договір з ПП «Автомагістраль» й 10 травня замовник та підрядник підписали договір.

22 травня департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА опублікував намір підписати договір з ТОВ «Комфорт Буд Сервіс», оскільки тендерна пропозиція відповідає умовам тендерної документації замовника. А вже 10 червня замовник та підрядник підписали договір на утримання доріг в 11 районах.

Того ж дня підрядник та замовник уклали додаткову угоду, у якій зазначається, що розмір забезпечення виконання договору складає 1% вартості договору, також первинну угоду доповнили календарним графіком надання послуг.

ТОВ «Комфорт Буд Сервіс» зареєстроване в Житомирі по вулиці Вітрука, 9 Спеціалізується фірма на організації будівництва будівель, статутний капітал - 300 тис. грн. Власниками фірми є Альона Юріївна Таларіко та Андрій Валерійович Грищенко. Зауважимо, що до 17 березня 2020 року ТОВ «Комфорт Буд Сервіс» було зареєстрована в Києві по вулиці Голосіївська, 7, офіс 310, власниками фірми були Ігор Валентинович Атрощенко, Каміла Тухтасинівна Люта та Ірина Іванівна Петрусь.

Житомир.info промоніторив тендерну документацію підрядника та виявив цікаві деталі.

Для участі у закупівлі учасник обов’язково у своїй тендерній документації має надати документи, які підтверджують досвід виконання аналогічного договору. У своїй тендерній пропозиції ТОВ «Комфорт Буд Сервіс» надає копію договору підписаного 5 лютого 2020 року з відділом економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури Коростишівської райдержадміністрації на послуги експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у зимовий період в межах фінансування (послуги з розчищення снігу з проїзної частини та посипання фрикційними матеріалами у найкоротший термін (протягом 24 годин після виникнення потреби) на території Коростишівського району). Вартість підписаного договору – 190 тис. грн. 20 лютого замовник та підрядник підписали додаткову угоду, у якій йдеться про зменшення вартості договору до 173 тис. 22 грн. Тобто ТОВ «Комфорт Буд Сервіс» раніше не виконували роботи великого об’єму та є новачком у наданні таких масштабних послуг.

Зазначимо, що департамент ОДА 30 квітня вніс зміни до тендерної документації: якщо раніше участь у тендері могли брати лише фірми, які вже виконували роботи в обсязі не менше ніж 50% від об’ємів основних послуг, то в новій редакції вже потрібний будь-який аналогічний досвід.

Привертає увагу і те, що із 65 одиниць найменувань обладнання фірмі належить менше третини, перелік додається: повітродувка, фарборозпилювач, вібратор поверхневий, дриль, шприц пневматичний, молоток, зварювальний агрегат, щітка дорожня, апарат для газового зварювання і різання, дві бензопили та три кущорізи. Основна техніка (вантажні автомобілі, самоскиди, трактори, бульдозери та інше) орендуються або залучаються в інших підприємців. Окрім того, значна частина договорів на велику техніку діє до кінця поточного року, а утримувати дороги ТОВ «Комфорт Буд Сервіс» має до травня 2021 року.

Крім того, «Комфорт Буд Сервіс» в основному набирав штат у один день – 8 квітня, після оприлюднення департаментом ОДА оголошення про закупівлю на ProZorro.

В інформаційній довідці про наявність працівників відповідної кваліфікації фірма зазначає, що всі працівники працюють менше року, якщо бути точними – менш ніж два місяці.

Цікаво, що водночас ТОВ «Комфорт Буд Сервіс» підписує ще один багатомільйонний договір на утримання доріг, але в іншій області: 9 червня 2020 року фірма уклала договір вартістю 88 млн 200 тис. грн з ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» на утримання доріг та штучних споруд на них у 10 районах Черкаської області за кошти місцевого бюджету.

Конкуренцію у торгах для ТОВ «Комфорт Буд Сервіс» склала фірма з Черкаської області ПП «Дорстрой», пропозиція якої була на 90 тис. грн дорожчою, а ще чотирьох учасників не допустили до аукціону.

Нагадаємо, раніше ТОВ «Комфорт Буд Сервіс» було зареєстроване в Києві, однак у 2017-2018 роках фірма активно отримувала підряди у Луганській області. У цей період фірма займалася реконструкціями будівель та розробкою проєктної документації. Середня вартість підписаних договорів – 200 тис. грн. Нижче скріншоти інформації про тендери ТОВ з сайту YouControl:

Луганські правоохоронці 10 липня 2017 року відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) та ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

«У ході досудового розслідування досліджуються обставини можливого вчинення службовими особами бюджетних установ Луганської області, впродовж 2016-2018 року дій, направлених на незаконне заволодіння майном грошовими коштами державного бюджету України, виділеного на потреби Луганської області, зокрема Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської обласної державної адміністрації, шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою, групою осіб із невстановленими, на даний час фізичними особами підприємцями, керівниками приватних товариств, у тому числі ТОВ «Комфорт Буд Сервіс», які у вказаний період виконували роботи по капітальному ремонту», - йдеться у матеріалах справи.

За дивним збігом обставин, теперішні голови Черкаської ОДА Роман Боднар та Житомирської ОДА Віталій Бунечко у 2017-2018 роках працювали в СБУ у Донецькій та Луганській областях. Таке враження, що ТОВ «Комфорт Буд Сервіс» мандрує за ними і тепер виграє багатомільйонні підряди саме в областях, де керують Бунечко та Боднар.

Зазначимо, що 26 вересня 2019 році Роман Боднар подавав декларації кандидата на посаду заступника голови Житомирської облдержадміністрації, яку на той час вже очолював Віталій Бунечко.

Як повідомляв Житомир.info, 10 квітня 2019 року управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА оголосило відкриті торги на послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Житомирської області протяжністю 6941,5 км. За це збиралися заплатити 364 млн 525 тис. 669 грн. 24 липня 2019 року управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА підписало договір з ТОВ «Житомирський автодор», яке запропонувало виконати роботи за 320 млн 775 тис. грн. 16 жовтня 2019 року на пресконференції голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та його заступниця Наталія Остапченко заявили про звернення до правоохоронних органів щодо можливого розкрадання бюджетних коштів на зазначеній закупівлі. Цього ж дня слідче управління ГУНП в Житомирській області відкрило про цій закупівлі провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога тендер ОДА Бунечко  
Матеріали по темі