Фоторепортаж

Житомиряни на мотоциклах та мопедах. Фоторепортаж до Всесвітнього дня мотоцикліста

15 June 2020, 16:55

День мотоцикліста зародився у 1990-х роках. Тоді у цей день мотолюбителі їздили на роботу на мотоциклах чи роверах, лишаючи автомобілі у гаражах. Спочатку його святкували у липні, але з часом перенесли на третій понеділок червня, як найбільш погодно сприятливий сезон для мотоциклістів. Тож сьогодні, 15 червня, у світі відзначають День мотоцикліста.

У Житомирі мотоцикли та мопеди досить популярні серед молоді. Хтось катається заради розваги, а для когось мотоцикл – спосіб заробітку. Проте власників двоколісників з мотором набагато менше, ніж власників велосипедів. Багато хто з житомирян надає перевагу мотоциклам, бо вони швидші за велосипед та екологічніші і мобільніші, ніж автомобіль.

«Мотоцикл для мене – це свобода. Витрати на бензин компенсуються власним комфортом. А ще мотоцикл безпечніший за велосипед на вулицях Житомира, бо якщо велосипедиста автомобілісти можуть на дорозі “не помітити”, то власнику мотоцикла у більшості випадків поступаються дорогою», – розповідає житомирянин Олег.

Фоторепортаж до Всесвітнього Дня велосипедиста-2020, який відзначається 3 червня, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мотоцикл День мотоцикліста  
Матеріали по темі