Суспільство

У Житомирській області люди перекрили трасу Київ-Чоп: вимагають приєднати громаду до Новоград-Волинської міської ОТГ

17 June 2020, 12:06

Поблизу села Броники Новоград-Волинського району 17 червня жителі села Гульськ організували акцію та перекрили трасу Київ-Чоп. Люди вимагають приєднати Гульську ОТГ до Новоград-Волинської міської ОТГ.

Десятки людей ходять по пішохідному переході з плакатами та прапорами. На транспарантах написи: «Гульчани не кріпосні. Добровільному приєднанню бути», «Бунечко, почуй жителів Гульська!».

У коментарі Житомир.info голова Гульської ОТГ Лариса Добровольська розповіла, що учасники акції вимагають, щоб до них приїхав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та пообіцяв, що Гульська ОТГ буде приєднана до Новоград-Волинської міської ОТГ.

«Вимагаємо, щоб голова Житомирської обласної адміністрації приїхав до нас сюди на трасу і дав при журналістах, при голові районної адміністрації чітко обіцянку, що громада Гульська буде приєднана у перспективному плані до міста Новоград-Волинського, а саме до міської ОТГ, а не до Стриєвської ОТГ, яка неспроможна. Ми рік цього просимо, а нас не чують. За мною, як за сільським головою, півтори тисячі населення, які хочуть до міста, одиниці не хочуть, а всі ми хочемо до міста, до нормального життя. Стриєвська ОТГ не спроможна, якщо копнути далі і поїхати туди, вам те саме люди скажуть, тільки одні гульчани борються за це. У нас зараз тут голова адміністрації. Ми чекаємо Бунечка Віталія Івановича хай дасть слово Гульській громаді і Новоград-Волинській ОТГ, що ми будемо у місті, а не в Стриєві, потухлому селі де 400 людей населення. Приїдьте і подивіться яке в нас село, яка інфраструктура», – прокоментувала Лариса Добровольська.

На сторінці Новоград-Волинської міської ради у Facebook повідомили, що 16 червня відбулась пресконференція, під час якої представники міської влади озвучили подальші дії в рамках завершення процесу добровільного приєднання села Гульськ до Новоград-Волинської міської ОТГ.

«27.02.2020 року було прийнято рішення міської ради № 871 щодо добровільного приєднання територіальної громади села Гульськ до Новоград-Волинської міської ОТГ. Рішенням міської ради № 872 від 27.02.2020 року також утворено Гульський старостинський округ Новоград-Волинської міської ОТГ. Визначено, що ці рішення набувають чинності з 01.07.2020 року. 4.06.2020 року на засіданні сесії міської ради було прийнято звернення до Президента України та Прем’єр-міністра України з проханням доручити Кабінету Міністрів України та Житомирській ОДА врахувати добровільний вибір територіальної громади села Гульськ і не перешкоджати її остаточному приєднанню до Новоград-Волинської міської ОТГ та вжити відповідні заходи. Проте у затвердженому Урядом 12 червня переліку територій територіальних громад областей України, Гульська сільська рада має стати частиною Стриївської ОТГ.

У зв’язку з цим група депутатів міської ради 15 червня звернулася щодо скликання позачергової сесії міської ради. Розпорядженням № 107 від 16.06.2020 року доручено скликати позачергову сесію 17 червня. На засіданні сесії міської ради, зокрема, планується внести зміни до рішень міської ради від 27.02.2020 року №871, №872 та №874, згідно з якими дані рішення набиратимуть чинності з 17.06.2020 року.

Прийняті на сесіях Новоград-Волинської міської ради та Гульської сільської ради рішення будуть передані до Житомирської ОДА та мають бути враховані під час остаточного затвердження Урядом переліку територій територіальних громад областей України наприкінці червня», – йдеться у повідомленні.

Прессекретар голови ОДА Юрій Мельник розповів Житомир.info, що Віталій Бунечко зараз перебуває на нарадах і зустрічах, заступники голови ОДА візити до учасників акції не планували.

«За повідомленням від місцевих активістів Віталій Іванович планував бути на зустрічі з представниками громади, які зараз перебувають на дорозі в напрямку Новограда-Волинського. Ми очікуємо на те, що Віталій Іванович прибуде на місце, але зараз він перебуває на нарадах і зустрічах. Заступники попередньо не планували візити. Володимир Федоренко зараз перебуває з візитом на півночі Житомирщини, Наталія Віталіївна разом з Вірою Борисівною зараз перебувають адміністрації і займаються підготовкою до сесії, яка відбудеться 25 числа. Зараз там перебуває на місці голова Новоград-Волинської РДА і керівник управління з питань адміністративно-територіального устрою та організаційної роботи Олександр Бабич», – зазначив Юрій Мельник.

На місці акції є екіпажі патрульної поліції.

«Рух ускладнений, автомобілі пускають, але дуже слабо, є затори. Наші патрульні знаходяться на місці і забезпечують охорону цієї акції», – зазначив прес-офіцер патрульної поліції Ігор Іванюк.

Нагадаємо, у Житомирській області замість 24 районів буде чотири: Бердичівський, Житомирський, Новоград-Волинський і Коростенський.

Як повідомляв Житомир.info, 12 червня Уряд затвердив територіальні громади та нові райони Житомирської області, пропозицію Бунечка врахували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: траса перекриття Гульська ОТГ Новоград-Волинська ОТГ Бунечко акція  
Матеріали по темі