Місто

З міського бюджету виділять 2,7 млн грн на підтримку комунальних стоматполіклінік Житомира, - Марія Місюрова

17 June 2020, 12:11

На сесії Житомирської міської ради, яка запланована на 18 червня, на підтримку трьох комунальних стоматологічних поліклінік будуть виділяти кошти з бюджету.

Про це 17 червня в коментарі Житомир.info сказала заступниця мера Марія Місюрова.

«В програмі охорони здоров’я передбачена фінансова підтримка в розмірі 4 млн 700 тис. грн закладам, які надають стоматологічну допомогу. Завтра на сесії з міського бюджету виділять 2 млн 700 тис. грн, переважно ці кошти виділяються на дитячу стоматологічну поліклініку. В стоматполіклініках №1 та №2 надаються платні послуги й вони отримують хоч і не великі, але кошти від НСЗУ, які покривають приблизно 8-10% їхніх потреб. А дитяча стоматологічна поліклініка опинилася в більш скрутному становищі, бо по законодавству вся стоматологічна допомога дітям до 16 років повинна надаватися безоплатно. Враховуючи таку критичну ситуацію, ми звернулися до депутатського корпусу і було вирішено фінансово підтримати стоматологічні заклади. Тому в програмі ми передбачаємо 4,7 млн грн й зараз виділяємо 2,7 млн грн, а потім буде ще дофінансування», - сказала Марія Місюрова.

Заступниця мера наголосила, що невідкладна стоматологічна допомога надається в комунальних закладах безкоштовно.

«Звертаю увагу наших мешканців, особливо це стосується дітей: якщо потрібне надання невідкладної допомоги, то вона повинна бути безоплатна, але можна надавати й благодійну допомогу. Що стосується стоматологічної ортопедичної допомоги, то на засідання міськвиконкому сьогодні (17 червня) ми затвердили тарифи на платні послуги в поліклініках №1 та №2, які набагато нижчі, ніж в приватних клініках. Щодо невідкладної допомоги, то в цих стоматологічних поліклініках вона теж надається пацієнтам безоплатно», - зазначила заступниця мера.

Нагадаємо, 15 травня 2020 року мер Сергій Сухомлин підписав розпорядження про звільнення Петра Зембицького з посади директора комунального підприємства «Стоматологічна поліклініка №2» Житомирської міської ради за угодою сторін. В інтерв’ю заступниця мера Світлана Ольшанська пояснила, що керівник стоматполіклініки №2 не готовий до роботи в нових умовах фінансування медичних закладів. 15 червня був оголошений конкурс на посаду директора комунального підприємства «Стоматологічна поліклініка № 2».

Як повідомляв Житомир.info, 18 червня 2020 року має відбутися чергова сесія Житомирської міської ради, у порядку денному якої 64 питання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Місюрова стоматполіклініка бюджет  
Матеріали по темі