Політика

Мер Житомира стане членом нової партії, яка буде відстоювати інтереси місцевого самоврядування, - ЗМІ

17 June 2020, 12:57

У п'ятницю, 19 червня, мери презентують нову партію «Пропозиція», у складі організаторів проєкту: Борис Філатов (мер Дніпра), Олександр Сєнкевич (мер Миколаєва), Олексій Каспрук (мер Чернівців) та Сергій Сухомлин (мер Житомира).

Про це 17 червня повідомило видання ZN.ua з посиланням на власні джерела.

«Є підтвердження, що навіть ті мери, які вже є членами інших партійних проєктів, будуть присутні на з'їзді в якості почесних гостів, і в знак солідарності підпишуть декларацію про чесні вибори та спільні дії у випадку політичних переслідувань і свавілля правоохоронних органів», - пише видання.

Мери поводяться досить стримано, не коментуючи майбутню подію, пояснюючи свою позицію тим, що на них йде постійний політичний тиск, в тому числі з діями силових структур. Йдеться про загальнонаціональний проєкт, який буде відстоювати інтереси місцевого самоврядування.

Видання повідомляє, що для реалізації проєкту використана партія «Нова Європейська Україна», яка перереєстрована в Дніпрі і перейменована в «Пропозицію».

Зазначимо, що перейменування та перереєстрація партії відбулося 2 квітня 2020 року. Цього ж дня змінився керівник і зараз партію очолює Пильченко Андрій Олегович – директор департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міської ради.

Крім того, нещодавно було зареєстровано сім обласних організацій політичної партії «Пропозиції», всі їх, в тому числі й Житомирську, очолює Корабльова Тетяна Олександрівна, яка до березня 2018 року керувала комунальним підприємством Дніпровської міської ради. У Житомирі нова «парія мерів» зареєстрована 29 травня 2020 року за адресою: вул. Степана Бандери, 7.

Нагадаємо, в інтерв’ю Житомир.info в січні 2020 року мер Житомира Сергій Сухомлин на питання щодо партії, від якої він можливо буде балотуватися в мери на другий термін, відповів «ми працюємо над цим» та не заперечив можливості створення нової партійної структури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: партія Сухомлин вибори  
Матеріали по темі