Влада

Комісія ТЕБ та НС вирішила заборонити масові заходи в Житомирській області та посилила контроль за дотриманням карантину на ринках і в транспорті

19 June 2020, 16:28

Комісія ТЕБ та НС на засіданні заборонила проведення масових заходів та не дозволила відкрити ресторани та кафе для відвідувачів у приміщеннях. Роботу транспорту та ринків не зупиняли, а лише посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Про це 19 червня написав на своїй сторінці у Facebook голова ОДА Віталій Бунечко.

«Щойно ми завершили позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Ключовими питаннями проведеної комісії стали недотримання громадянами карантинних норм та тенденція до зростання кількості хворих. Всі члени комісії одноголосно підтримують думку про те, що попри всі застереження, заклики до самоізоляції та прохання носити засоби індивідуального захисту в громадських місцях, жителі області не усвідомлюють всіх ризиків і загроз, пов’язаних з коронавірусом. За станом на зараз, показники епідемічної ситуації в області становлять: інцидентність – 13,42; завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я – 3,08%; кількість ПЛР та ІФА тестів – 27,24», – йдеться у повідомленні.

Комісія ТЕБ та НС прийняла рішення:

  • посилити контроль за дотримання населенням карантинних норм в приміщеннях та громадському транспорті, зокрема використання засобів індивідуального захисту (масок, респіраторів), дотримання соціальної дистанції між громадянами, використання дезінфікуючих засобів;
  • заборонити роботу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області;
  • заборонити проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб;
  • заборонити роботу закладам громадського харчування, ресторанного бізнесу та кафе, окрім надання послуг з харчування лише на відкритих, літніх майданчиках;
  • проводити релігійні заходи, богослужіння за умов дотримання карантинних норм.

Також Головному управлінню Держпродспоживслужби в Житомирській області доручено здійснити перевірку роботи ринків та магазинів по всій області щодо дотримання карантинних заходів. У разі виявлення порушень – надати пропозиції щодо зупинки діяльності цих об'єктів.

Головному управлінню Національної поліції в Житомирській області, департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації та управлінню Укртрансбезпеки у Житомирській області прийнято забезпечити контроль за дотриманням карантинних заходів під час перевезень громадян міським, приміським та міжміським транспортом.

Нагадаємо, на брифінгу 19 червня, який розпочався о 10.30 год. Віталій Бунечко повідомив, що комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні збереться на засідання, щоб посилити в області карантинні заходи через збільшення кількості хворих на COVID-19.

Через пів години, об 11.00 год. перед Житомирською облдержадміністрацією на майдані Корольова влаштували урочистості з виступами хореографічних та співочих колективів з нагоди передачі 17 автомобілів та Дня медичного працівника, який відзначатимуть 21 червня.

Про результати засідання комісії ТЕБ та НС повідомили о 15.50 год.

Повний текст протоколу засідання читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 19 червня в Житомирській області виявлено 1201 випадок коронавірусної хвороби, зокрема за останню добу COVID-19 діагностували у 47 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: комісія ТЕБ та НС карантин масові заходи ресторани  
Матеріали по темі