Новини компаній

Народні мотиви в сучасній моді - як виглядати актуально та стильно у вишиванці

19 June 2020, 19:38

Українська вишиванка перестала бути національним строєм, який одягають лише на спеціалізовані заходи, державні свята чи певні події. Вона перетворилась в частину етно-стилю, який став популярним та актуальним навіть у повсякденному житті. Сьогодні її часто можна зустріти на жінках та чоловіках, молодих хлопцях та дівчатах різного віку. Нерідко батьки одягають ще зовсім малюків у одяг з орнаментами в українському стилі.

А ще вишиванка полонила багатьох відомих дизайнерів, які надихнувшись її красою, втілили українські мотиви в своїх колекціях:

  • Жан Поль Готьє у 2005 році;
  • Джон Гальяно у 2008-ому;
  • Гуччі в колекції осінь-зима 2008-2009.

Красою, стильністю та можливістю носити сучасні вишиванки не поступаються і наші талановиті майстри, роботи яких зібрано в інтернет-магазині Народний дім «Україна». Саме тут є сукні, що можуть стати частиною офісного стилю, чоловічі сорочки та футболки, елегантні жіночі блузи на будь-який сезон.

Як варто поєднувати одяг в українському стилі

Носити українську вишиванку і виглядати при цьому легко та вишукано – доволі легко. Просто для цього варто правильно підібрати не тільки сам одяг, але і вдало поєднати його з рештою аксесуарів.

Обираючи вишиту сукню, сорочку чи блузу, необхідно врахувати не лише свій розмір, а й особливості фігури. До прикладу, при помітно виражених плечах доцільно відмовитись від орнаменту на рукавах, а також об’єму саме в цьому місці. Краще обрати вишиванку з рукавами-реглан, вона зробить їх візуально меншими. Маючи проблемним місцем у фігурі живіт, не слід брати надто об’ємну сорочку, як і надмір обтягуючу. Краще надати перевагу моделі з вишивкою в районі грудей та стегон.

Не менш важливе і поєднання з аксесуарами. Саме тому, щоб не виглядати як зі сцени театру, а мати можливість носити вишиванки, як частину повсякденного чи святкового гардеробу, варто обирати класичне взуття: балетки, черевички, туфлі. Прикрасами свій образ також не варто перенасичувати: коралі та сережки в народному стилі не підходять до офісного чи повсякденного луку. Проте, ідучи на якесь свято, цілком їх можна собі дозволити.

Де можна обрати ідеальну вишиванку недорого

В активному темпі сучасного життя хочеться не витрачати багато часу на пошуки одягу, в тому числі вишиванки. Народний дім «Україна» - це місце, де зібрані роботи майстрів з усієї країни, тому обрати свою вишиванку буде легко. Магазин знаходиться в Києві: жителі та гості столиці можуть завітати, щоб стати власниками сучасного й актуального варіанту вишитої сорочки, сукні, блузи, футболки. Придбати вишиванку не буде проблемою і для мешканців інших міст, адже є й інтернет-магазин.

У Народному домі «Україна» широкий та цікавий вибір на різний смак, а найголовніше – доступні ціни завдяки прямій співпраці з народними майстрами з різних областей нашої країни. А ще на сайті https://nd-ukraine.com/ можна знайти багато цікавої та актуальної інформації про те, як обрати вишиванку, з чим її можна носити і що означає символіка, використана її творцями.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі