Здоров'я

У Житомирі померла жінка, яка хворіла на коронавірус, у районах зафіксували ще два летальні випадки

22 June 2020, 11:36

Упродовж останніх трьох діб, з 20 по 22 червня, у Житомирській області було зареєстровано три летальні випадки, спричинені коронавірусною хворобою.

Про це під час онлайн-брифінгу 22 червня повідомили перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Володимир Федоренко та начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.

«За останні три доби обласним лабораторним центром було проведено 696 тестів, підтверджено 60 нових випадків хвороби та зареєстровано два летальних випадки – у Чуднівському та Черняхівському районів», – повідомив Володимир Федоренко.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик, інформуючи про кількість госпіталізованих пацієнтів, розповів про ще один летальний випадок, зареєстрований у місті Житомирі.

«На сьогоднішній день ми маємо зростання кількості хворих, які госпіталізовані. І сьогодні у стаціонарах у нас уже 96 пацієнтів, серед них 11 пацієнтів, які знаходяться у відділеннях інтенсивної терапії на кисневій підтримці, в тому числі і один пацієнт на штучній вентиляції легень. Буквально під ранок (22 червня) у нас пацієнт, який був теж на штучній вентиляції легень у місті Житомирі, на жаль, помер. Серед пацієнтів у нас 82 дітей, які захворіли на COVID-19, важких серед них немає, четверо дітей перебувають на стаціонарному лікуванні, решта – на амбулаторному. Серед медичних працівників на сьогоднішній день є медичні працівники, які захворіли з моменту останнього брифінгу (від 19 червня), загальна кількість хворих – 209 осіб. Серед медичних працівників важких немає», – повідав Микола Суслик.

Відповідаючи на за питання журналістів, він деталізував інформацію про померлих пацієнтів.

«За період від останнього брифінгу (від 19 червня) маємо три летальні випадки, один – по Чуднівській центральній районній лікарні: житель Романівсього району, який контактував із хворими, вік – 83 роки, відповідно, і супутня патологія була. На жаль, лікарі не справилися. По Житомирському району – теж людина із серйозною супутньою серцево-судинною патологією, 69 років, теж померла в суботу (20 червня). Сьогоднішній випадок – по першій лікарні: пацієнтка з ІІІ ступенем ожиріння, відповідно, теж супутня патологія, серцево-судинна патологія, 75 років. Чотири доби перебувала на апараті, і, на жаль, лікарі теж не врятували», – розповів Микола Суслик.

Прессекретар голови ОДА Юрій Мельник у коментарі Житомир.info уточнив, що померлий житель Черняхівського району перебував у Житомирській районній лікарні (саме цей летальний випадок мав на увазі Микола Суслик, інформуючи про зареєстровану смерть у Житомирському районі). Таким чином, станом на ранок 22 червня у Житомирській області померли 24 людини, які хворіли на коронавірус.

Нагадаємо, вранці 22 червня в телеграм-каналі «Коронавірус-Житомирщина» повідомляли про летальний випадок, спричинений COVID-19, який був зареєстрований у Черняхівському районі, зазначаючи, що це був 23 випадок смерті від коронавірусу в області. Хоча досі було відомо про 21 летальний випадок: останній був зафіксований 16 червня у Черняхівському районі, де померла 59-річна жінка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 летальний випадок смерть  
Матеріали по темі