Події

У Житомирській області блискавка влучила у будинок, хату рятували вогнеборці разом із селянами

22 June 2020, 13:00

У Новоград-Волинському районі Житомирської області 21 червня загорівся будинок, в який влучила блискавка. Палаючу хату гасили вогнеборці та селяни.

Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«21 червня, о 18:33 год., до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння даху житлового будинку в с. Малий Молодків Новоград-Волинського району. На місце події виїхали фахівці 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Ще до їх прибуття місцеві мешканці самостійно розпочали гасіння полум’я водою з відер», – йдеться у повідомленні.

Під’їжджаючи до будинку, рятувальники побачили, що вогнем охоплена покрівля майже по всій площі дерев’яної оселі. Також з’ясувалось, що швидкому розповсюдженню вогню сприяли сіно та солома, що знаходилися на горищі.

Спільними зусиллями вогнеборців та селян о 18:53 год. пожежу було локалізовано та о 20:00 – ліквідовано. Їм вдалося не допустити поширення горіння в середину будинку та на поруч розташовані сарай і сінник. Однак вогонь знищив покрівлю будинку.

За попередньою інформацією, займання сталося через розряд блискавки. Остаточна причина пожежі наразі встановлюється.

Сайт ДСНС України повідомляє й про інші наслідки негоди у Житомирській області: станом на 7:00 год. 22 червня внаслідок дощу, поривів вітру та через спрацювання системи захисту ліній електропередач лишалися знеструмленими 47 населених пунктів.

Як повідомляв Житомир.info, 16 червня 2020 року в селі с. Михіївка Новоград-Волинського району Житомирської області внаслідок удару блискавки загорівся дах будинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники негода блискавка знеструмлення  
Матеріали по темі