Влада

В Житомирі та райцентрах 22 червня вшанували пам’ять жертв війни: на деяких заходах було більш ніж 10 осіб

22 June 2020, 13:24

В Україні 22 червня – День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

В обласному центрі та райцентрах області чиновники традиційно покладали квіти до пам’ятників та викладали фотозвіти на офіційних сайтах.

«Заступник голови ОДА Віктор Градівський та директор департаменту культури, молоді та спорту ОДА Максим Обшта поклали квіти до танку Т-34, який був встановлений на честь 20-річчя Перемоги над нацистськими військами у Другій світовій війні. Також вшанували пам’ять жертв війни та поклали квіти до підніжжя пам’ятнику жертвам нацизму», - інформує пресслужба облдержадміністрації.

Пресслужба Житомирської міської ради виклала лише фото пам’ятників з квітами.

«22 червня – День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Вшановуємо сьогодні світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала найкривавіша у світовій історії війна. Німецько-радянська війна, що принесла незліченні жертви, страждання, масовий терор, смерть та руйнування, тривала до 8 травня 1945 року. ЇЇ бої стали одними з наймасштабніших у воєнній історії ХХ століття. Гірка доля не оминула жодну українську родину, війна забрала життя кожного п’ятого українця. У Житомирі вшанували пам'ять тих, чиє життя було покалічено і зруйновано у тій страшній війні, покладанням квітів до пам’ятних знаків жертвам війни без організації масових заходів. Вічна пам'ять загиблим!», - йдеться у публікації на сайті міської ради.

У Коростені міський голова Володимир Москаленко 22 червня покладав квіти разом з нардепом від Коростенського округу Володимиром Арешонковим, але у новині на офіційному сайті про народного депутата не згадують.

«22 червня – День скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні. З нагоди відзначення цієї скорботної дати в Коростені відбулось покладання квітів до меморіалу загиблим воїнам по вул. І. Франка. Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання подвиг загиблих воїнів-земляків і поклали квіти до меморіалу. Міський голова Володимир Москаленко привітав коростенця, ветерана Великої Вітчизняної Війни Миколу Тимофійовича з 95-річним ювілеєм. Побажав міцного здоров’я, радості, добробуту та благополуччя на довгі і щасливі літа», - інформує пресслужба міської ради.

У Бердичеві 22 червня заходи проходили за участю заступників міського голови та представників ветеранських організацій і громадськості.

«Пам’ять жертв 2-ї Світової війни вшанували у Бердичеві: вінки та живі квіти поклали до пам’ятника визволителям міста і до Меморіалу «Слава Героям!» перший заступник міського голови Роман Левицький, заступниця міського голови Валентина Адаменко, голова міської ради ветеранів Сергій Желєзняк, представники ветеранських організацій та громадськості міста. 1418 днів та ночей коштували життя мільйонам українців – воїнам, жінкам, дітям, людям зовсім літнього віку. Гинули на фронтах, вмирали у голодному тилу та в окупації, у полоні та концтаборах. Біль, кров та смерть накрили країну 22 червня, і цей день у пам’яті українців залишиться днем великої скорботи», - інформує офіційний сайт Бердичівської міськради.

Нагадаємо, у зв’язку зі зростанням в області кількості зафіксованих випадків COVID-19 обласна комісія ТЕБ та НС на засіданні 19 червня заборонила проведення масових заходів з кількістю учасників більш ніж 10 осіб, роботу транспорту та ринків не зупиняли, але посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень. Зауважимо, що на фото з заходів у Бердичеві та Коростені видно, що, попри карантинні обмеження, учасників було більш ніж 10 осіб.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговому засіданні Уряду 19 червня 2020 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству охорони здоров’я, Національній поліції, Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів посилити контроль за дотриманням заходів, направлених на протидію поширенню епідемії COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вшанування ОДА 22 червня День скорботи Коростень Бердичів  
Матеріали по темі