Фоторепортаж

На майдані Корольова показали нові білоруські тролейбуси, які днями прибули до Житомира. Фоторепортаж

22 June 2020, 15:21

На майдан Корольова в Житомирі по обіді 22 червня «пригнали» два тролейбуси, які 19 червня прибули з Білорусі. Про «показ» електротранспорту на своїй Facebook-сторінці повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Хочете побачити нові тролейбуси? Вони вже у Житомирі. Днями почнемо обкатку по місту першої партії з 5 машин. До кінця року парк ТТУ має поповнитися +50 тролейбусами», – написав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, вранці 19 червня до Житомира прибули два перші білоруські тролейбуси. Наразі вони знаходяться на території трамвайно-тролейбусного управління. За словами заступника начальника ТТУ Сергія Лазарєва, ці тролейбуси якісно відрізняються від рухомого складу, який зараз є в розпорядженні підприємства. Сергій Лазарєв також говорив, що найближчими днями, орієнтовно 20-22 червня, до Житомира прибудуть ще три тролейбуси, адже перша партія транспорту – це 5 одиниць.

Як повідомляв Житомир.info, 12 грудня 2018 року під час звітування про результати роботи за рік Житомирського міського голови Сергій Сухомлин казав, що у 2019 році в рамках проєкту модернізації тролейбусного парку КП «ЖТТУ» збираються придбати 50 нових тролейбусів за кошти ЄБРР. Проте місто не отримає усі 50 одиниць техніки у 2019-му.

14 червня 2019 року Житомир підписав грантову угоду з ЄБРР по кредиту у 10 млн євро на 50 нових тролейбусів. Тендер на закупівлю 49 одиниць електротранспорту для Житомирського ТТУ був оголошений 9 квітня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ТТУ білоруські тролейбуси  
Матеріали по темі