Суспільство

Притулок для ведмедів «Біла скеля», що під Житомиром, через нестачу коштів переїжджає до іншої області

22 June 2020, 17:08

Центр реабілітації ведмедів «Біла скеля», що під Житомиром, через нестачу коштів планує переїжджати у Київську область. За словами завідувача притулку, кошти центр отримує від продажу сувенірної продукції, благодійних внесків відвідувачів та меценатів, проте сьогодні це не покриває всіх витрат, а це приблизно 70 тисяч гривень на місяць.

«Два місяці весною ми просиділи на карантині. У нас не було відвідувачів. Земля, на якій ми мешкаємо, орендована і потрібно платити оренду. Нам запропонували землю під Києвом безоплатно. Запропонували наші друзі і ми прийняли рішення туди переїжджати. Тут в Житомирі трішки важко, мало відвідувачів, можливо, в Києві більше людей і доходів для утримання ведмедів. Також на тій території, куди ми переїжджаємо вже є притулок, там тигри, леви, є олені, також будуть ведмеді, і ми усім цим будемо опікуватись», - розповідає завідувач господарством притулку «Біла Скеля» Олександр Леонов.


У селі Березівка притулок існує майже вісім років, зараз там живе чотири ведмеді – Чада, Михасик, Люба та Синочок.

Кошти на облаштування нового місця для тварин вже зібрали за допомогою волонтерів та громадських організацій.

«Будівництво ще не розпочалося, але я сподіваюсь, що скоро почнеться. Зараз йде проєктування, проєктується територія, сам парк і я думаю, що через короткий термін почнемо. ГО «UAnimals» це наші друзі, вони постійно допомагають в наших потребах. Кошти майже всі зібрали. Те, що зібрали «UAnimals» це мала частина того, що потрібно. В нас ще є запас коштів, які ми використовуємо на будівництво. Також деякі люди погодились допомогти на волонтерський засадах, це в будівництві

Перевозитимуть тварин як тільки встигнуть побудувати вольєри на новій локації. Попередньо це може відбутися наприкінці цього літа.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році у центр реабілітації ведмедів у Житомирській області привезли двох тварин, які працювали у цирку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ведмеді притулок Березівка  
Матеріали по темі