Події

У Житомирській області негода залишила без світла 72 населених пункти, а блискавка «підпалила» дерево

23 June 2020, 10:41

Внаслідок ускладнення погодних умов 22 червня у Житомирській області сталося знеструмлення 72 населених пунктів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ДСНС України.

«Станом на 7 год. 23 червня внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 209 населених пунктів у 7 областях, а саме: Житомирська – 72 (виділено редакцією), Київська – 52, Чернігівська – 29, Івано-Франківська – 29, Черкаська – 19, Чернівецька – 5 та Кіровоградська – 3. До відновлення електропостачання залучені бригади обленерго», – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі управління ДСНС у Житомирській області інформують і про інші наслідки негоди: вітер валив дерева, дощ підтоплював обійстя. Також вогнеборці гасили палаюче дерево, яке загорілося від розряду блискавки.

Зокрема, в с. Глибочиця Житомирського району рятувальники порізали повалене на автодорогу дерево, звільнивши проїжджу частину для руху транспортних засобів. У смт Городниця Новоград-Волинського району бійці ДСНС відкачували воду з житлового будинку та присадибної ділянки, що накопилась після тривалих злив.

«Крім того, вчора о 17:50 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в с. Глинівці Андрушівського району загорілося дерево, після того як в нього влучила блискавка. Бійці ДСНС з’ясували на місці події, що палаюче дерево може впасти на приватні оселі. Вогнеборці погасили його. Після цього спільно з працівниками Андрушівського РЕМу вони порізали аварійний стовбур, не допустивши падіння на житлові будинки», – розповідають у ДСНС.

Нагадаємо, ввечері 22 червня після грози та зливи у Житомирі вулиці Покровську та Хлібну залило водою.

Зазначимо, що синоптики прогнозували, що робочий тиждень, 22-26 червня, в Житомирі буде спекотним, але з грозами.

Як повідомляв Житомир.info, 21 червня 2020 року в селі Малий Молодків Новоград-Волинському районі Житомирської області загорівся будинок, в який влучила блискавка. Також минулої доби негода знеструмила 47 населених пунктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: негода вітер дощ дерево ДСНС блискавка знеструмлення  
Матеріали по темі