Здоров'я

В Житомир привезли чотири апарати ШВЛ, куплені для міських лікарень за бюджетні кошти

24 June 2020, 11:05

В Житомирі 24 червня міським лікарням передають апарати штучної вентиляції легень, куплені за кошти міського бюджету.

Про те, що місто же отримало чотири апарати ШВЛ говорили на позачерговому засіданні міськвиконкому 24 червня.

«Це апарати для лікарні №1, лікарні №2 та дитячої лікарні, два апарати експерт-класу С6 йдуть у лікарні №1 та №2, і апарати класу С3 – в дитячу лікарні, в реанімаційне відділення, та в лікарню №1. Це висококласні апарати, які задовольнять потреби наших пацієнтів. Апарати придбали за кошти міського бюджету на суму 6,8 мільйона гривень», - пояснила заступниця мера Марія Місюрова.

Мер Сергій Сухомлин уточнив, що апарати штучної вентиляції легень поставили раніше, ніж було передбачено договором.

«Це по контракту, який був підписаний, і вони (переможці тендеру) обіцяли, що до вересня місяця буде поставка цих апаратів ШВЛ. Зараз червень і дуже добре, що вони поставляють їх раніше. Два ШВЛ класу С6 швейцарського виробництва, компанія Hamilton, це найвищий рівень з того, що є в лінійці виробника. І це обладнання дуже потрібно буде зараз й в подальшому», - зазначив мер Житомира.

Детальніше про передачу апаратів ШВЛ дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 6 травня КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради уклало договір з ТОВ «Ксенко» на закупівлю п'яти апаратів штучної вентиляції легенів загальною вартістю 8 млн 967 тис. 670 грн. Обладнання, кошти на яке виділили з міського бюджету, мають поставити до 10 вересня 2020 року. Переможці тендеру пояснили, що лікарні закупила апарат ШВЛ Hamilton C3 в максимальній комплектації: вони автоматичне регулювання параметрів вентиляції, карту оксигенації, карту елімінації CO2, пульсоксиметрію, волюметричну капнографію, функцію P/V Tool Pro - оцінка еластичних властивостей легенів та можливості проведення рекрутмент-маневру, автоматичний зволожувач.

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин 3 квітня 2020 року розповідав, що вже укладений договір на закупівлю 7 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) американського виробництва, а на сесії міськради депутати вирішили придбати ще один німецький ШВЛ. 11 квітня в інфекційне відділення житомирської лікарні №1 благодійники передали два німецькі апарати штучної вентиляції легенів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ШВЛ лікарня виконком  
Матеріали по темі