Здоров'я

В Житомирській області ситуація вперше за тривалий час відповідає всім критеріям для послаблення карантину

24 June 2020, 14:39

Станом на ранок 24 червня вперше за тривалий час у Житомирській області всі показники відповідають критеріям для послаблення карантину.

Показники для послаблення протиепідемічних заходів оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров’я.

«Перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні», - нагадує МОЗ.

Зазначимо, що з 22 червня до трьох критеріїв, які були раніше, додався четвертий - показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19, який застосовується у разі реєстрації більше восьми випадків на 100 тис. населення сумарно за останні сім днів.


Нагадаємо, станом на 22 травня Житомирська область була готова до ІІ етапу виходу з карантину, але з 4 червня через збільшення кількості нових випадків COVID-19 ця готовність була скасована. У Житомирській області станом на 9:00 год. 24 червня за результатами лабораторного дослідження 360 проб підтверджено коронавірус у 9 осіб, сумарна чисельність інфікувань становить 1304 особи, з яких 24 людини померли, 686 одужали.

Як повідомляв Житомир.info, постановою Кабінету міністрів від 17 червня 2020 року адаптивний карантин продовжили до 31 липня, також зазначається, що на території регіонів із значним поширенням COVID-19 запроваджується посилення протиепідемічних заходів: за поданням головного державного санітарного лікаря області можуть встановлюватися особливості діяльності та обмеження. У Житомирській міській ОТГ 19 червня за рішенням комісії ТЕБ та НС посилили контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Обласна комісія ТЕБ та НС на засіданні 19 червня заборонила проведення масових заходів з кількістю учасників більш ніж 10 осіб та не дозволила відкрити приміщення ресторані і кафе для відвідувачів, лише літні майданчики. Роботу транспорту та ринків не зупиняли, а лише посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус МОЗ карантин  
Матеріали по темі