Фоторепортаж

«Зоряні узори» у музеї космонавтики: всесвітньовідома майстриня відкрила у Житомирі виставку витинанок. Фоторепортаж

24 June 2020, 16:26

У Житомирі в музеї космонавтики ім. Сергія Корольова 23 червня відкрили виставку робіт всесвітньовідомої майстрині зі Львова Дар’ї Альошкіної.

Її роботи знають не лише в Україні, але й у Франції, Кореї, Італії, Польщі, США. Торік витинанки Дарії Альошкіної прикрашали український стенд на Паризькому книжковому салоні, а також були у штаб-квартирі ООН на благодійному ярмарку. Її роботи використовують в оформленні книг, інтер’єрів, у музейних проєктах. Паперові витинанки мисткині вражають красою, гармонією, змістом, майстерністю виконання. Скульптор за фахом, Дарія працює переважно з твердим папером, ножем, схожим на скальпель, тому це мистецтво вимагає значних фізичних зусиль.

У рамках виставки «Зоряні узори» також проходить конкурс дитячих витинанок.

Організаторка виставки Альона Сердечна, розповідає, що не хотіла, щоб роботи висіли на стіні, а хотіла побачити їх у просторі, тож обрала таку локацію.

Виставка триватиме до 3 липня.

Вікторія Четвертак, заступниця директора з розвитку музею розповідає, що хоча й карантин, проте музей працює за звичайним режимом з 10 до 17 щодня, крім понеділка. У музеї діють обмеження по кількості відвідувачів: 1 людина на 5 кв.м, обов’язково в масках та з дотриманням дистанції. У вихідні дні охочих відвідати музей більше, ніж будні.Домовлятися про візит можна і по телефону.

Не працюють зараз контактний інтерактив: сенсорні панелі, зореліт, окуляри.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році понад 100 житомирських школярів отримають стипендії міського голови.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: витинанки музей космонавтки  
Матеріали по темі