Політика

Житомирська облрада розгляне звернення до президента щодо позбавлення мандату нардепа Третьякової за «неякісних дітей»

25 June 2020, 11:02

Житомирська обласна рада включила до порядку денного пропозицію депутата Іллі Смичка щодо позбавлення депутатського мандату народної депутатки Галини Третьякової за висловлювання про «неякісних дітей».

Свою пропозицію Смичок озвучив на початку чергової сесії облради 25 червня.

«Я хочу звернути увагу на слова голови соціального комітету Третьякової, яка в своїй промові сказала, що українські діти, які народжуються в бідних сім’ях, народжуються неякісними. Я не можу цю особу назвати людиною, вважаю, що така особа не може бути головою комітету (Верховної ради), їй не місце в парламенті і не місце в команді президента. Я прошу вас підтримати звернення до голови Верховної ради України, до голови партії «Слуга народу» і до лідера «слуг народу», до президента України Володимира Зеленського позбавити цю людину депутатського мандату», - сказав Ілля Смичок.

Під час формування порядку денного голова облради поставив пропозицію депутата на голосування і її включили до порядку денного: 41 з 58 присутніх депутатів проголосував «за» (всього в облраді 64 депутати).

Скріншот з трансляції сесії облради

Зазначимо, що виступ голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової, про який згадав депутат облради, був ще 26 травня, відео-першоджерело на своїй Facebook-сторінці виклала сама Третьякова після хвилі критики.

Представники Київської школи економіки, на сторінці якої транслювався згаданий виступ, зазначають, що атаку на Галину Третьякову організували профспілки, яким не подобаються подані нею законопроєкти: про правовий статус майна радянських профспілок; про формування правління соціальних фондів; про аудит коштів соціальних фондів.

Як повідомляв Житомир.info, перша в 2020 році сесія Житомирської обласної ради проходила 5 березня, після оголошення карантину депутати вперше зібралися на сесію 25 червня, де планують розглянути 105 питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Смичок сесія Третьякова звернення "Слуга народу" 
Матеріали по темі