Здоров'я

В ОДА розповіли про закриті відділення в житомирському онкодиспансері через спалах коронавірусу та страхові компенсації інфікованим медикам

26 June 2020, 11:46

Три відділення «Обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського», які були закриті на карантин у зв’язку зі спалахом коронавірусу серед медперсоналу, вже відновили роботу. Разом з тим, карантин ввели в іншому відділенні цієї лікарні, а також у двох відділеннях обласного онкодиспансеру через зафіксовані випадки COVID-19.

Про це 26 червня під час онлайн-брифінгу в Житомирській облдержадміністрації розповів начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.

«На сьогоднішній день ті відділення, які були закриті на карантин в обласній лікарні, (працюють). Повністю медичний персонал перевірився в плані інфікування. (Діагностика) серед лікарів, які не були інфіковані, показала, що вони можуть працювати. Відділення кардіохірургії, інтенсивної терапії і хірургії відкриті і працюють у звичному режимі для надання ургентної допомоги. На жаль, виявлений випадок інфікування серед молодшого медичного персоналу відділення лапароскопічної хірургії, і це відділення закрите на сьогоднішній день на карантин. Крім того, закриті хірургічні, мамологічні відділення у нашому обласному онкологічному диспансері, де теж виявлено 5 випадків інфікування COVID-19. Інші заклади працюють у звичайному режимі», – повідомив Микола Суслик.

Заступниця голови Житомрської облдержадміністрації Наталія Остапченко, відповідаючи на запитання журналістів, зазначила, що питання стосовно відновлення роботи поліклінік в області мають вирішувати комісії ТЕБ та НС на місцях.

«25 червня відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, на якому було вирішено зокрема: головам райдержадміністрацій, міським головам, органам місцевого самоврядування за згодою, керівникам лікувально-профілактичних закладів розглянути питання щодо відновлення роботи закладів охорони здоров’я, які надають амбулаторно-поліклінічну допомогу населенню за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів. Тому на місцевих комісіях ТЕБ та НС повинне бути розглянуте питання у кожній комісії про відновлення роботи цих закладів (поліклінік)», – зауважила Наталія Остапченко.

Микола Суслик відповів на запитання представників ЗМІ стосовно компенсації медичним працівникам, які захворіли на COVID-19. Він повідомив, що медики мають право на страхові виплати.

«На сьогоднішній день всі абсолютно медичні працівники (що працюють з хворими на коронавірус, – ред.) отримають надбавку до заробітної плати в розмірі 300%. Ми проводимо страхування на випадок інфікування COVID-19, і у нас практично 57% персоналу, які безпосередньо стикаються з медичною допомогою COVID-інфікованим. По страхових виплатах: у випадку інфікування вони отримають 5 тис. грн, у випадку важкого перебігу – 35 тис. грн. І на рівні держави прийнято рішення, що у випадку захворювання на COVID-19, яке викликало ускладнення і призвело до групи інвалідності чи постійної втрати працездатності, такі виплати надаються у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів, а у випадку смерті – 750 неоподаткованих мінімумів», – повідав Микола Суслик.

Нагадаємо, упродовж доби 25 червня 2020 року COVID-19 було підтверджено в 29 жителів Житомирської області. Сумарна чисельність інфікувань – 1366.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі