Здоров'я

У стаціонарах збільшується кількість пацієнтів «групи ризику» з COVID-19, в житомирській лікарні інфекційне відділення майже заповнене

26 June 2020, 13:32

У стаціонарах лікарень Житомирської області перебуває 95 пацієнтів, у яких діагностували коронавірусну хворобу. В області спостерігається тенденція до збільшення кількості випадків госпіталізації осіб з «груп ризику»: людей, яким більше 60 років, і тих, що мають супутні захворювання.

Про це 26 червня під час онлайн-брифінгу в Житомирській облдержадміністрації розповів начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.

«Серед пацієнтів, які сьогодні знаходяться на стаціонарному лікуванні, – 95 хворих з COVID-19, 11 пацієнтів знаходяться у відділеннях інтенсивної терапії, двоє пацієнтів на штучній вентиляції легень. Тенденція до того, що в стаціонари на сьогоднішній день поступають старші громадяни, після 60 років, і з супутньою патологією», – окреслив ситуацію Микола Суслик.

Він також зазначив, що серед дітей, у яких виявили коронавірус, пацієнтів у важкому стані немає. Серед медичних працівників також немає пацієнтів з важким перебігом захворювання.

Зазначимо, що в ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова розповіла, що в інфекційному відділенні міської лікарні №1 перебувають 36 пацієнтів, хворих на COVID-19, їх стан – середній або важкий.

«На сьогоднішній день у нас в інфекційному відділенні перебувають 36 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19. Це всі пацієнти з важким перебігом захворювання або середньої важкості. Ті, хто можуть лікуватися амбулаторно, а їх більшість, десь 50 %, вони знаходяться вдома, постійний зв'язок з сімейним лікарем, з педіатром. Але ті важкі пацієнти, які знаходяться в інфекційному, вони потребують і кисневої підтримки, і апаратів ШВЛ, треба пам’ятати про це. Дуже добре, коли є безсимптомний перебіг захворювання, коли є легкий перебіг захворювання, але є й такі ускладнення. У нас інфекційне відділення розраховане на 40 ліжок, і 36 пацієнтів з COVID-19. У нас є і план розгортання, тому ми відкривали і додаткове відділення, інфекційне відділення №2 і №3. Так, ми розвантажуємо, але це, знову ж таки, ресурс і людський, і матеріальний», – зазначила Марія Місюрова.

Заступниця мера також розповіла, де зробити тести на коронавірус і хто має перевірятись першочергово. Ефір дивіться тут

На брифінгу в Житомирській ОДА Микола Суслик, відповідаючи на запитання журналістів, озвучив деяку нову інформацію стосовно летального випадку, спричиненого ускладненнями COVID-19, зареєстрованого у Житомирі 24 червня. Йдеться про смерть 55-річного працівника одного з підрозділів «Укрзалізниці».

«Ми маємо прикру статистику: 24 червня помер пацієнт з супутньою патологією віком 55 років. Визначені контактні особи: близькі, рідні, працюючі (на тому ж підприємстві, – ред.), зараз їх 24. Крім того, ще виясняються додатково контактні особи в інших регіонах», – поінформував начальник управління охорони здоров’я.

Представники ЗМІ у надісланих до брифінгу запитаннях порушили тему громадського транспорту як «розплідника» вірусу, зазначивши, що в Житомирі у зв’язку з ремонтом доріг та зменшенням кількості одиниць транспорту на маршрутах водії збирають на зупинках пасажирів «під зав’язку».

Заступниця голови ОДА Наталія Остапченко згадала про доручення патрульним контролювати кількість пасажирів у транспорті й закликала пасажирів одягати маски, заходячи у маршрутку.

«Так, насправді маршрутні таксі у нас сьогодні є найбільш небезпечним джерелом для людей, які можуть захворіти на коронавірус. Так, уже декілька разів окремим дорученням губернатора і рішенням останньої комісії ТЕБ та НС було доручено патрульній поліції перевіряти дотримання карантинних заходів усіма маршрутними таксі. Це насправді небезпечно. Я знову ж таки звертаюсь до всіх людей, щоб вони заходили у маршрутне таксі принаймні у засобах захисту, а саме мали на собі маски, а також до водіїв, які беруть людей більше, ніж це дозволено», – закликала Наталія Остапченко.

Про закриті відділення в житомирському онкодиспансері через спалах коронавірусу та страхові компенсації інфікованим медикам, читайте тут

Нагадаємо, упродовж доби 25 червня 2020 року COVID-19 було підтверджено в 29 жителів Житомирської області. Сумарна чисельність інфікувань – 1366.

Як повідомляв Житомир.info, з 15 червня 2020 року патрульна поліція Житомирської області проводить перевірки в громадському транспорті: перевіряють кількість пасажирів, яка не має перевищувати визначених норм, та дотримання маскового режиму в тролейбусах та маршрутках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі