Здоров'я

У Житомирській області зменшили кількість ПЛР-тестувань на коронавірус, натомість більше роблять ІФА

30 June 2020, 11:30

У Житомирській області почали проводити менше ПЛР-досліджень на виявлення коронавірусної хвороби, натомість більше зразків з підозрою на COVID-19 перевіряють методом ІФА.

Про це 30 червня під час онлайн-брифінгу повідомила заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«З моменту останнього брифінгу (26 червня) лабораторним центром проведено 519 досліджень, і нових лабораторно підтверджених випадків на території Житомирської області – 33. Така досить незначна кількість лабораторно проведених аналізів пов’язана з тим, що більшу увагу ми зараз зосередили на аналізі ІФА. І таких аналізів з моменту останнього брифінгу проведено 4450», – повідомила Наталія Остапченко.

Вона також зазначила, що нині на амбулаторному лікуванні перебуває 524 жителі області, у яких діагностували коронавірус, а на лікуванні у закладах охорони здоров’я – 98 осіб.

Начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик розповів, що більшість пацієнтів з COVID-19, які перебувають у стаціонарах, це люди літнього віку.

«Серед пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні, 11 перебувають у відділеннях інтенсивної терапії. Стан їх – важкий. Двоє хворих знаходяться на штучній вентиляції легень, решта – на кисневій підтримці. Але серед стаціонарних хворих на сьогоднішній день більшість пацієнтів – це люди літнього віку, і захворювання – середньої важкості і ближче до важкого. Тому вони потребують стаціонарного лікування. Серед пацієнтів, які захворіли, 90 діток. Серед дітей у нас важких пацієнтів немає», – повідав Микола Суслик.

З його слів, за весь період пандемії хворобу виявили у 228 медичних працівників. Нині у жодного з них не зафіксовано важкого перебігу хвороби.

Нагадаємо, 26 червня 2020 року у програмі «Тема дня» на Житомир.info заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова розповіла, що люди без ознак COVID-19 та ті, які не мали прямого контакту з інфікованим, але хочуть перевіритись, можуть протестуватися методом ІФА. Такі тести можна зробити в житомирських лікарнях за 120 грн.

Ефір із заступницею міського голови Марією Місюровою про тести на COVID-19 – їх різновиди, ціну та достовірність – дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, за добу 29 червня, в Житомирській області не встановлено жодного випадку коронавірусної хвороби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 ПЛР ІФА  
Матеріали по темі