Суспільство

Житомирський військовий комісар пояснив, чи забиратимуть в армію замість магістратури

30 June 2020, 12:04

У 2020 році через карантин весняний призов до лав Збройних сил України перенесли з квітня-червня на травень-липень, також змістилися й строки вступу та завершення навчання у вишах.

Студенти, які закінчують бакалаврат і мають вступати на магістратуру, на кілька місяців втрачають статус студента і їх можуть призвати до армії. Чи варто через це хвилюватися та що потрібно робити у коментарі Житомир.info пояснив житомирський військовий комісар Олександр Варивода.

«Будь-який призовник, який закінчив четвертий курс і бажає продовжувати далі навчання, має прийти у військкомат і написати заяву на ім’я голови призовної комісії про надання відстрочки у зв’язку із навчанням. Також він має надати відповідну довідку з навчального закладу, що дійсно подав документи на зарахування до магістратури», - сказав військком.

Він наголосив, що з призовниками проводиться роз’яснювальна робота щодо переваг військової служби – строкової та служби за контрактом.

«Є хлопці, які отримавши ступінь бакалавра далі не продовжують навчання, а йдуть в армію. А ті, хто пише заяву про надання відстрочки та надає довідку з навчального закладу про продовження навчання в магістратурі, отримують печатку в обхідному листі й повістку приблизно на 20 вересня. Тобто, якщо хлопець поступить в магістратуру, то принесе довідку про те, що навчається, а якщо не поступить, то попадає в осінній призов», - зазначив Олександр Варивода.

Нагадаємо, призов юнаків віком 18-19 років відбувається виключно за їх письмовою згодою.

Інтерв’ю з військовим комісаром Житомирського об’єднаного міського військового комісаріату про призов під час карантину та переваги контрактної служби читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, весняний призов та звільнення в запас строковиків, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, у 2020 році мало відбуватися у квітні – червні та в жовтні – грудні. 18 березня Житомирський обласний військовий комісаріат повідомив, що на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», Генеральним штабом Збройних Сил України опрацьовуються пропозиції по перенесенню термінів призову на строкову військову службу весною 2020 року на травень-червень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: студент призов військкомат Варивода  
Матеріали по темі