Місто

​Мер Житомира та посол Республіки Білорусь передали водіям ТТУ ключі від тролейбусів, які вийдуть на маршрути вже наприкінці тижня

30 June 2020, 13:07

Вже за декілька днів на тролейбусні маршрути Житомира вийдуть п’ять нових одиниць транспорту білоруського виробництва. Ключі від перших п’яти тролейбусів водіям Житомирського ТТУ передали міський голова Сергій Сухомлин та надзвичайний і повноважний посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол.

«В минулому році в нас проходив економічний форум і ми підписали меморандум про постачання тролейбусів для міста Житомира. І сьогодні у нас вже є перші п’ять тролейбусів і ми разом із паном послом передаємо їх нашому комунальному підприємству для того, щоб вже за декілька днів вони вже вийшли на маршрути міста Житомира», - розповів міський голова Сергій Сухомлин.

«Поки не відбувся третій Форум регіонів, Житомир продовжує залишатися столицею українсько-білоруського співробітництва з жовтня минулого року. Ми сьогодні приїхали, щоб виконати почесну місію і передати п'ять тролейбусів виробництва «Белкоммунмаш». Вони збиралися і продовжують збиратися в Україні, в місті Луцьк. Решта тролейбусів буде зібрана і передана Житомиру до кінця року. Чому з мого боку такий інтерес до цієї події? Тому що основний пріоритет роботи посольства і будь-якої зарубіжної установи Білорусі - це економіка. До відома я скажу, що я як посол один раз в квартал звітую перед урядом Республіки Білорусь за якість техніки, яка поставляється в країну акредитації або в країну перебування. Якщо є якісь нарікання, я буду спілкуватися безпосередньо з водіями, які керують цією технікою, щоб в разі претензій, вони не соромилися і зверталися безпосередньо в посольство. Ми в свою чергу будемо реагувати. Але я думаю, що у жителів міста Житомира, у керівництва міста не буде ніяких претензій, тому що техніка надійна, вона експлуатується і в Білорусі, і за кордоном. І я хочу подякувати особисто міського голову і всьому депутатському складу міської ради за те, що надано таку довіру саме білоруській техніці. Ми вас не підведемо», - запевняє надзвичайний і повноважний посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол.


Нові тролейбуси вже пройшли обкатку вулицями Житомира і наприкінці тижня вийдуть на центральні маршрути міста. Водії розповідають - нову техніку дуже складно порівняти зі старими тролейбусами, які нині є в розпорядженні підприємства.

«Це новинка, яка відповідає всім сучасним вимогам. Машина нового покоління, про такі можна тільки мріяти. Нарешті вони вже є у нас. Найкраще - це те, що тут є автономний хід. Якщо якась аварія, перешкода, потрібно об'їхати, то натискаєш кнопку, знімаєш штанги і об'їжджаєш. Це зручно і пасажирам, і нам. Раніше такого не було. Це перші такі моделі. Близько кілометра може проїхати на своєму ходу. Це пристойна відстань, яку можна проїхати», - розповідає водій КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Валерій Доканов.

Нагадаємо, вранці 19 червня до Житомира приїхали два нові білоруські тролейбуси з першої партії закуплених.

14 червня 2019 року Житомир підписав грантову угоду з ЄБРР по кредиту у 10 млн євро на 50 нових тролейбусів.

Як повідомляв Житомир.info, 12 грудня 2018 року під час звітування про результати роботи за рік Житомирського міського голови Сергій Сухомлин казав, що у 2019 році в рамках проєкту модернізації тролейбусного парку КП «ЖТТУ» збираються придбати 50 нових тролейбусів за кошти ЄБРР. Проте місто не отримає усі 50 одиниць техніки у 2019-му.

Тендер на закупівлю 49 одиниць електротранспорту для Житомирського ТТУ був оголошений 9 квітня 2019 року. А 14 червня того ж року Житомир підписав грантову угоду з ЄБРР по кредиту у 10 млн євро на 50 нових тролейбусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ тролейбус Білорусь  
Матеріали по темі