Фоторепортаж

Перинатальний центр і квітучі приватні обійстя: фотоекскурсія житомирською вулицею Романа Шухевича

30 June 2020, 15:55

30 червня виповнюється 113 років з дня народження українського політичного і військового діяча, борця за волю України, Головного Командира УПА, генерала-хорунжого Романа Шухевича.

Вікіпедія про Романа Шухевича пише таке:

«Український політичний і державний діяч, військовик. Член галицького крайового проводу Організації українських націоналістів. Командир з боку українців українського військового підрозділу «Нахтігаль» в складі іноземних легіонів Вермахту (1941–1942). Генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії, голова Секретаріату Української головної визвольної ради (1943–1950). Борцю за незалежність України у XX сторіччі, Романові Шухевичу посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена Держави. Посмертно іменований пластовою старшиною найвищим почесним ступенем гетьманського скоба (1950)»

У день народження Романа Шухевича Житомир.info «організував» для своїх читачів фотоекскурсію вулицею його імені, яка розташована у Богунському районі. Вулиця має довжину 700 метрів та бере свій початок від проспекту Миру, в проміжку між будинками № 43 та 45, прямує на південний захід, закінчується на перетині з вулицею Митрополита Андрея Шептицького.

Перетинається вона з Бондарною вулицею, 1-м Рівним провулком та 1-м, 2-м, 3-м, 4-м, 5-м Богунськими проїздами.

Раніше вулиця мала назви Санаторна та Сабурова, а 19 лютого 2016 року вона була перейменована, згідно з розпорядженням Житомирського міського голови, на вулицю Романа Шухевича.

На вулиці розташовані кілька аптек, магазинів, кафе, шиномонтаж, КУ «Центральна міська лікарня № 2» та лазня. Переважна більшість будинків тут – приватний сектор, тож вулиця квітує, адже на обійстях – безліч квітів.

Фотокускурсію житомирською вулицею Івана Франка, відзняту 27 серпня 2018 року, до 162 річниці з дня народження Великого Каменяра, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вулиця Романа Шухевича фотоекскурсія  
Матеріали по темі