Здоров'я

В інфекційне відділення житомирської лікарні з перинатального центру перевели вагітну з коронавірусом

1 July 2020, 16:19

З обласного перинатального центру в інфекційне відділення житомирської міської лікарні №1 перевели жінку на 35 тижні вагітності з підтвердженим діагнозом COVID-19.

Про це 1 липня повідомив сайт Pulyny news.

Зазначається, що 24-річна жінка з села Андріївка Пулинського району знаходилася у Житомирі в перинатальному центрі з діагнозом «бронхіт», але 30 червня в неї підтвердили коронавірус і перевели до інфекційного відділення іншої лікарні в обласному центрі.

В коментарі Житомир.info заступниця мера Марія Місюрова інформацію про інфіковану вагітну підтвердила.

«30 червня в інфекційні відділення лікарні №1 поступила вагітна з Пулинського району. В неї легка форма COVID-19, вона знаходиться в обсерваційному відділенні лікарні №1 під спостереженням лікарів, стан задовільний», - сказала Марія Місюрова.

Керівник обласного перинатального центру Юрій Вайсберг запевнив, що медичний заклад працює у звичайному режимі, на карантин його не закривають, лише кілька медиків відправили на самоізоляцію.

«Ми працюємо, лише кілька людей пішло на самоізоляцію. Вагітна від початку була в ізоляторі й з нею контактували лише кілька медпрацівників й вони були у захисних костюмах. Вірогідність зараження дуже не велика, але вони зараз на самоізоляції й чекатимуть результати ПЛР-тесту, якщо він буде негативний – вийдуть на роботу», - розповів Житомир.info Юрій Вайсберг.

Нагадаємо, 9 червня 2020 року начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик повідомляв, що на карантин закрили пологове відділення Житомирського обласного перинатального центру, де коронавірус діагностували у завідувачки. Після проведення обстеження медпрацівників та пацієнтів з 15 червня пологове відділення Житомирського обласного перинатального центру відновило свою роботу.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:30 год. 1 липня 2020 року, за результатами лабораторного дослідження 84 проб, виконаного протягом доби 30 червня, підтверджено коронавірус у 4 осіб, серед яких – 24-річна жінка з Пулинського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус вагітна лікарня перинатальний центр Місюрова Вайсберг  
Матеріали по темі