Місто

Запис онлайн і направлення до спеціалістів: як приймають пацієнтів у поліклініках та амбулаторіях Житомира

1 July 2020, 16:33

У Житомирі з 1 липня відновили роботу амбулаторії та поліклініки. Під час карантину сімейні лікарі працювали дистанційно, а відсьогодні житомиряни можуть записатися на прийом та отримати консультацію.

Усім, хто йде до лікаря, міряють температуру, а пацієнти мають дотримуватися маскового режиму.

«Графік у лікаря залишився який і був, тобто з 2020 року графік був офіційно прийнятий, і він залишився попередній, але пацієнт записується через «Поліклініку без черг». У нас під час карантину «Поліклініка без черг» не працювала, тому що ми обмежували кількість візитів до лікаря і обмежена кількість лікарів була на прийомі. Зараз «Поліклініка без черг» працює», – розповідає завідувач амбулаторії № 2 КП «ЦПМСД» Іван Максим’юк.


Продовжують працювати дистанційно лише сімейні лікарі старші 65 років. У такому випадку пацієнт може проконсультуватися телефоном або прийти на прийом до іншого лікаря у своїй амбулаторії.

У звичному режимі працюють вузькопрофільні спеціалісти. Потрапити на прийом можна лише за направлення сімейного лікаря або якщо пацієнт перебуває на обліку з хронічним захворюванням.

«Є окремий перелік вузьких спеціалістів, є лікар-гінеколог й інші «вузькі» спеціалісти, у якого на обліку стоїть пацієнт. Припустимо, пацієнт з цукровим діабетом спостерігається у лікаря-ендокринолога. Він може прийти без направлення до лікаря-ендокринолога, щоб він надалі рекомендував (лікування, – ред.). Так само, як первинна ланка почала працювати, так і вторинна працює в повному режимі, і спеціалісти приймають», – каже завідувач амбулаторії № 2 КП «ЦПМСД» Іван Максим’юк.

Якщо ж хворий хоче потрапити до «вузького» спеціаліста без направлення, це можна зробити оплативши послугу. Роз’яснення міської ради щодо роботи поліклінік та амбулаторій читайте тут

Відеосюжет про те, як в умовах карантину отримати медичну довідку для школи чи університету та пройти профілактичний огляд у лікарів, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 липня 2020 року в Житомирі після карантину відновили звичний режим роботи амбулаторії та поліклініки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліклініка амбулаторія пацієнт  
Матеріали по темі