Здоров'я

У житомирській лікарні перебувають двоє вагітних з діагнозом COVID-19, ще одна жінка з підозрою передчасно народила дитину

3 July 2020, 12:09

У житомирській лікарні №1 жінка, яка контактувала з хворими на коронавірус, передчасно народила дитину. Тест не підтвердив в жінки COVID-19. У лікарні перебувають двоє вагітних, в яких діагностували хворобу.

3 липня під час брифінгу в Житомирській ОДА начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик повідомив, що серед дітей, інфікованих коронавірусом, є одна дитина у важкому стані, народжена від інфікованої матері.

«92 дітей інфіковані. В основному це діти на амбулаторному лікуванні, 4 дітей на стаціонарному. Серед діток є одна важка дитина, яка народжена від матері інфікованої COVID-19. На жаль, передчасні були пологи, дитина недоношена і зрозуміло, що важкість в першу чергу внаслідок недоношення», – сказав Микола Суслик.

Після брифінгу у Житомирській ОДА спростували озвучену Сусликом інформацію.

«Звертаємо УВАГУ! Миколою Сусликом помилково надано інформацію щодо жінки, яка передчасно народила - жительки Бердичівського району: у неї від'ємний ПЛР-тест та у пологовому будинку є дві вагітні з позитивним ПЛР-тестом — з Баранівського та Пулинського районів.



Ситуацію щодо породіллі з коронавірусом прояснила в коментарі Житомир.info заступниця мера Житомира Марія Місюрова.

««Зараз в обсерваційному відділенні лікарні №1 знаходяться дві вагітні – з Пулинського та Баранівського району, термін вагітності – 36 тижнів, стан середньої важкості. Обидві мають підтверджений діагноз COVID-19. 1 липня передчасні пологи були в жінки з Бердичівського району, вона була контактна, але ПЛР-тест був негативним. 2 липня дитина була переведена в дитячу обласну лікарню», - сказала Марія Місюрова.

Вона також зазначила, що не має інформації щодо підтвердженого COVID-19 у новонародженої дитини.

Як повідомляв Житомир.info, 30 червня в інфекційне відділення житомирської лікарні з перинатального центру перевели вагітну з коронавірусом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус вагітна COVID-19 пологи лікарня №1 
Матеріали по темі