Фоторепортаж

Пакети на деревах, рукавички у траві: фоторепортаж до Міжнародного дня відмови від поліетилену

3 July 2020, 13:37

Щорічно 3 липня у світі відзначають Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day). Віднедавна свято дійшло й до України. У цей день людей та власників і працівників магазинів просять утриматися від використання поліетилену.

Поліетилен є одним з найпоширеніших та найдешевших пластиків у світі. Він стійкий до води, лугів, розчинів нейтральних, кислих та основних солей, органічних та неорганічних кислот. Це робить його поширеним у виробництві пакувальних та ізолюючих матеріалів, пластикових пакетів, ємностей та багато іншого.

Щоразу, беручи у супермаркеті пакетик, пакуючи поштучно один лимон чи апельсин, користуючись одноразовими поліетиленовими рукавичками, ми рідко задумуємося про те, що з ними відбувається далі. Нерідко після використання поліетилен опиняється на деревах, у траві, забруднює водойми та стає причиною загибелі тварин, які у ньому заплутаються або з’їдають його з необережності.

Щоб привернути увагу до проблеми, ми зібрали фото вулиць Житомира у день без поліетилену.

Фото торбинок у руках житомирян, відзняті 11 червня 2020 року, дивіться у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 23 квітня 2019 року ухвалили рішення «Про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади», яким передбачається обмеження використання пластикових пакетів та рекомендація магазинам змінити стандарти обслуговування. 22 травня члени Житомирського міськвиконкому теж підтримали проєкт #ЦяТорба, який обмежить використання пластикових пакетів у місті. 28 травня мер Сергій Сухомлин створив наглядову раду цього соціально-екологічного проєкту та затвердив її склад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пакет поліетилен кульок рукавиця пластик екологія  
Матеріали по темі