Місто

​ «Житомирський Бізнес-клуб» долучився до акції «День без поліетилену»

3 July 2020, 16:18

У Міжнародний день відмови від поліетилену у гіпермаркеті «Ашан» житомирян запрошують долучитися до екологічного проєкту #ЦяТорба, який рік тому започаткував «Житомирський Бізнес-клуб» спільно з міською владою.

Мета проєкту - обмежити надмірне використання поліетиленових пакетів та сформувати нову екологічну поведінку.

«Основною складовою нашого підприємства є соціальна відповідальність у тому місті, де ми живемо, і там, де базується наше підприємство. Підтримати таку акцію і долучитися, як ініціатори, було дуже цікаво, адже бути екологічним насправді легко, але багато людей не знають, що в один певний крок можна стати ближче до екології. Тому ми підтримуємо цю акцію. Минулого року Вадим Ліскі, засновник «Житомирського Бізнес клубу» і комерційний директор «Житомирського картонного комбінату», започаткував з місцевою владою такий проєкт. Це дало можливість другий рік поспіль донести до людей важливість цього питання, що є проблематика сьогодні з пакетами. Купивши один пакет, використавши 10 хвилин, він потім розкладається десятки років», - говорить бренд-менеджер ТОВ «Житомирський картонний комбінат» Катерина Газарова.


До екологічної ініціативи долучилися підприємства, які входять до «Житомирського Бізнес-клубу», а також Агенція розвитку міста. За цей рік близько тисячі житомирян стали власниками екологічної та нині модної еко-торби.

«У Житомирі в рік продукується понад 120 тис. тонн відходів, з яких понад 25 тис. тонн – поліетиленові відходи, які накопичуються на міському сміттєзвалищі та розкладаються сотні років. Сьогодні ми інформуємо мешканців, що є такий день один раз в рік, коли весь світ ініціює екологічні акції і намагається привернути увагу до проблеми розкладання поліетиленових відходів. Ми закликаємо місцевих жителів, хоча б один день спробувати відмовитися від використання поліетиленових пакетів. Привезли з собою на вхідні групи гіпермаркету «Ашан» 300 сумок, сподіваємося, ми зможемо їх реалізувати. Ми не наполягаємо, щоб ви купували саме нашу сумку, ми наполягаємо на тому, щоб ваша поведінка була більш екологічною, більш сталою, щоб менше використовували пластикових пакетів у своєму житті», - каже директор КУ «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради Борис Пахолюк.

Керівництво гіпермаркету розповідає, чому доєдналися до екологічної ініціативи «День без поліетилену».

Вже другий рік ми з представниками міської ради співпрацюємо і представляємо такий відповідальний проєкт. Також в магазині є товар-альтернатива, який ми пропонуємо нашим клієнтам в цей день для того, щоб підтримувати соціальну відповідальність разом, робити безпечні покупки і щоб наша планета ставала чистою», - розповідає директор гіпермаркету «Ашан» Олександр Пасічник.

#ЦяТорба користується популярністю не лише серед молоді. Покупчиня Галина каже: такий аксесуар не лише рятує планету, а й зручний у використанні.

«По перше, альтернатива пластику, а по друге - це зручно, адже пакети рвуться постійно, напакується і він розірвався, а тут все безпечно і надійно. Тобто і зручно, і корисно. Пластик, то велика біда, я люблю природу, ми намагаємося поводитися екологічно, тому це дійсно дуже гарна ініціатива. Дуже дякую за неї», - каже покупчиня Галина.

#ЦяТорба - це глобальний спільний проєкт влади та бізнесу, який вчить бути свідомими щодо навколишнього середовища. Організатори на цьому не зупиняються, обіцяють найближчим часом провести екологічну акцію – «Обмінюємо поліетиленовий пакет на торбу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: #ЦяТорба Ашан бізнес клуб ЖКК  
Матеріали по темі