Економіка

За пів року жителі Житомирської області сплатили понад 208 мільйонів гривень військового збору

7 July 2020, 15:30

За перше півріччя 2020 року платники податків Житомирської області перерахували до державного бюджету 208,2 млн грн військового збору, що перевищує минулорічні надходження на 6 млн грн (або на 3%).

Про це 7 липня повідомила Державна податкова служба у Житомирській області.

Зазначено, що в червні від платників області надійшло 40,1 млн грн, а це майже на 1 млн грн, або на 2,3% більше, ніж за червень 2019 року.

«Це свідчить про високу відповідальність та сумлінність працедавців та інших податкових агентів, які зобов’язані утримувати та перераховувати з доходів фізичних осіб військовий збір до бюджету», – зауважують податківці.

У ДПС нагадують, що, згідно з діючим законодавством, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

Як повідомляв Житомир.info, за 2019 рік на підтримку української армії від платників Житомирської області надійшло 432,9 млн грн, що на 68,9 млн грн, або на 18,9% більше, ніж за січень-грудень 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий збір податок ДПС  
Матеріали по темі