Події

​Житомирські прикордонники зупинили мікроавтобус з майже тонною живої риби і виявили підробку документів

10 July 2020, 10:14

Прикордонники Житомирського загону виявили автомобіль з вантажем риби, яку перевозили з порушеннями.

Про це 10 липня повідомили в пресслужбі Держприкордонслужби України.

«9 липня, реалізовуючи завчасно отриману від оперативних співробітників інформацію, прикордонники Житомирського загону в межах контрольованого прикордонного району зупинили вантажний фургон «Fiat Ducato». Водій, громадянин України, для перевірки надав документи на автомобіль та вантаж риби, що перевозив.Під час перевірки документів охоронці кордону виявили невідповідність вагових показників, занесених до квитанції, із загальним об’ємом вантажу. Крім того, в документі були внесені зміни, зокрема, замінено дату видачі», - йдеться у повідомленні.

Прикордонники одразу викликали співробітників Національної поліції та рибоохорони.

В ході перевірки та зважування риби з’ясувалось, що водій надав документи в яких значилось лише дві породи риби, проте насправді в автівці знаходилось значно більше різновидів риби, загальною вагою, що втричі перевищувала вагу, зазначену в документах.

Наразі співробітники рибоохорони рибу загальною вагою майже 900 кг вилучили.

«Громадянина притягнуто до відповідальності за ст. 88-1 КУпАП «Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах». Крім того, за фактом виявлення ознак злочину, відповідальність за який передбачена ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», прикордонники направили повідомлення до компетентних правоохоронних органів», - повідомили прикордонники.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2020 у зоні відчуження житомирські прикордонники затримали трьох чоловіків з рогами диких тварин, порушники назбирали їх понад 150 кг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник кордон риба конфіскат підробка  
Матеріали по темі