Влада

У Житомирській ОДА утворили комісію, яка має організувати передачу дітям іграшок, що «застрягли» на митниці в Одесі

10 July 2020, 14:18

У Житомирській облдержадміністрації утворили комісію для забезпечення передачі товарів, які зберігаються на складі Одеської митниці. Йдеться про іграшки, які не були розмитнені в Чорноморському порту, та, відповідно до рішення уряду, ухваленого в січні 2020 року, мають бути передані дитячим будинкам, лікарням, дітям військових та сім’ям, що потребують соціального захисту.

Розпорядження голови Житомирської ОДА «Про утворення комісії для забезпечення передачі товарів, поміщених у режим відмови на користь держави, що зберігаються на складі Одеської митниці Державної митної служби», підписане 8 липня 2020 року, опубліковане на сайті облдержадміністрації.

«Комісії організувати забезпечення переданими товарами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та під опікою; дітей, які мають статус члена сім’ї загиблого під час участі в антитерористичній операції та/або операції об’єднаних сил; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у місцях компактного проживання», – йдеться у повідомленні.

Департамент праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації має забезпечити організацію та здійснення доставки вантажу з міста Одеси (вулиця Цвєтаєва, 3/5) в кількості, зазначеній у переліку товарів.

Виконання розпорядження контролюватиме заступниця голови ОДА Віра Рогова, яка увійшла до складу комісії для забезпечення передачі товарів. Серед членів комісії – голови благодійних організацій.

Член комісії, голова правління благодійної організації «Український фонд благодійництва» Олеся Морозова у коментарі Житомир.info розповіла, що станом на 10 липня засідання комісії не проводились.

Скріншот додатку до розпорядження

Зазначимо, що 28 січня 2020 року Урядовий портал інформував, що Уряд прийняв рішення про безоплатну передачу більше 155 тисяч дитячих іграшок дитячим будинкам, лікарням, дітям військових та сім’ям, що потребують соціального захисту.

Мова йде про 23 тонни (155 тисяч) іграшок, які знаходяться на складах Нової митниці в Одесі і від яких відмовився попередній власник.

«Таке рішення Урядом прийнято з метою ефективного розпорядження товарами на підставі підпункту 3 пункту 9 Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 1998 року № 1340», – йшлося у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, з 4 квітня по 7 травня 2019 року в Житомирській області тривала благодійна акція «Дитяче серденько – живи» від Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», в рамках якої назбирали рекордну суму – 241 тис. 280 грн 27 коп.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця іграшки  
Матеріали по темі