Фоторепортаж

Квітучі поля, колоритна мініферма та скейт-парк: фотопрогулянка селом у передмісті Житомира

10 July 2020, 17:22

Якщо відпустка ще не скоро або виїхати за межі міста не вдається через пандемію чи брак коштів – можна гарно відпочити за один день, не виїжджаючи далеко з Житомира. Для цього достатньо просто перейти за міст у парку Гагаріна, за яким розкинулось село Зарічани.

Неймовірно красиві квітучі поля, в яких можна влаштувати фотосесію, охайні будиночки, романтичні написи на асфальті та “вишивані” тротуари створюють відчуття затишку. Хоча серед приватних будинків у Зарічанах можна побачити і декілька багатоповерхівок.

Тут розташована цікава храмова архітектура: костел Пресвятої Діви Марії Цариці, консекрований у 2015 році, та Храм святого Миколая, що був збудований у 1903 році.

На полі у селі розташована колоритна мініферма «Козина хата», місцеві кажуть, що тут можна придбати свіже козяче молоко.

Проте найцікавішим для молоді є новий скейт-парк, розташований біля дитячого та спортивного майданчика за центральним магазином. Тут збирається не лише місцева молодь – на вихідних у скейт-парку катаються любителі трюків з Житомира та найближчих сіл.

Гарним варіантом буде прогулянка у Зарічани на велосипеді – здорово та цікаво.

З історією села Зарічани можна ознайомитися на сайті Станишівської територіальної громади

Фоторепортаж про багатодітну сім’ю з села Зарічани, відзнятий у 2017 році, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зарічани  
Матеріали по темі