Здоров'я

У Житомирі відкрили нову вірусологічну лабораторію, яка поки працюватиме у тестовому режимі

14 July 2020, 13:01

У Житомирі 14 липня відкрили лабораторію для діагностування COVID-19 шляхом ПЛР-тестування. Як і анонсувалося, вірусологічну лабораторію запустили на базі вже діючої лабораторії у дитячій поліклініці на вулиці Святослава Ріхтера.

Лабораторію журналістам Житомир.info показав міський голова Сергій Сухомлин.

Поки вона працюватиме у тестовому режимі.

Подробиці – у сюжеті

Нагадаємо, 6 травня стало відомо про плани влади Житомира закупити власну лабораторію для ПЛР-тестування житомирян. Попередньо міський голова повідомляв, що така лабораторії може коштувати близько 1 млн 200 грн та зможе робити до 800 тестів на коронавірус за добу.

8 травня мер Житомира повідомив про домовленість з австрійською компанією про постачання ПЛР-тестів, які в рази дешевші від тих, які пропонують приватні лабораторії Києва.

Спочатку таку лабораторію планували відкрити на базі первинної ланки медицини, проте створення нової лабораторії потребувало б більше часу та додаткових фінансових вкладень. Тож вирішили купувати ПЛР-обладнання для уже діючої лабораторії на базі дитячої поліклініки по вулиці Святослава Ріхтера.

5 червня в лабораторії для ПЛР-тестування завершували ремонтні роботи та готувалися до відкриття. Мер Житомира розповів, що тут тестування для житомирян коштуватиме дешевше, ніж у приватних лабораторіях. 26 червня Марія Місюрова в програмі «Тема дня» на Житомир.info говорила, що лабораторію планували відкрити в перших числах липня.

12 червня на позачерговому засіданні виконавчого комітету на нову партію тестів для ПЛР-діагностики та шафи для лабораторії в житомирській дитячій поліклініці виділили майже 2 млн грн.

7 липня заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова анонсувала, що лабораторія для діагностування COVID-19 шляхом ПЛР-тестування, яку мали відкрити в середині червня в приміщенні дитячої поліклініки в Житомирі, може запрацювати з 13 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лабораторія коронавірус ПЛР тест дитяча поліклініка  
Матеріали по темі