Події

​Інтернет-агітаторка з Коростишева, яка публікувала заклики до міжнаціональної ворожнечі та захоплення влади, отримала рік умовно

15 July 2020, 16:34

У Житомирській області за матеріалами СБУ засуджено інтернет-пропагандистку.

Про це 15 липня повідомила пресслужба управління Служби безпеки України в Житомирській області.

«Коростишівський районний суд засудив місцеву інтернет-агітаторку, яку СБУ викрила на пропаганді насильницької зміни державної влади і розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Слідчі української спецслужби встановили, що публічні деструктивні дописи поширювала мешканка Коростишева. Свої заклики вона розміщувала на персональній сторінці в одній із соціальних мереж Рішенням суду фігурантку визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні СБУ.

Правоохоронці додають, що наразі акаунт інтернет-пропагандистки заблоковано, а протиправні звернення – видалено.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вирок Коростишівського районного суду від 11 червня 2020.

У матеріалах суду наводиться інформація про 14 публікацій, розміщених у період з 28 листопада 2019 по 20 січня 2020 в Livejournal та Facebook, зокрема, про текст під назвою «Вирішення жидівського питання в Україні», а також публічні заклики, направлені на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади в Україні, розпалювання національної ворожнечі, які починаються зі слів «Все треба робити по регіонах...», «У випадку повстання буде як завжди...», «Роздумую над тим, що можна зробити з жидами...».

Скріншоти з вироку суду

29 травня 2020 між прокурором та обвинуваченою була укладена угода про визнання винуватості, в якій узгодили призначення покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки без конфіскації майна.

Коростишівський райсуд своїм рішенням від 11 червня 2020 затвердив дану угоду про визнання винуватості, визнав інтернет-агітаторку винуватою. Призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі, але на підставі ст. 75 ККУ звільнив від відбування покарання, встановивши іспитовий термін 1 рік.

Разом з тим, на користь держави в особі Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України було стягнуто витрати проведення експертиз у розмірі 52 464,24 гривні.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці квітня 2020 СБУ викрила інтернет-агітаторку з Коростишева, яка публікувала заклики до міжнаціональної ворожнечі та захоплення влади в країні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирок суд агітатор пропаганда інтернет ворожнеча повалення влади СБУ Коростишів  
Матеріали по темі