Економіка

Податкова дає можливість малому та середньому бізнесу два тижні безкоштовно потестувати програмне РРО

16 July 2020, 10:09

З 15 липня 2020 року тестова версія безкоштовного фіскального додатка програмного реєстратора розрахункових операцій (ПРРО) доступна для всіх суб’єктів господарювання.

Про це 15 липня повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

«Безкоштовний фіскальний додаток розміщено на сайті ДПС. Реєстрація ПРРО здійснюється шляхом подання заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій (форма J/F 1316602), що розміщена за посиланням. Представники бізнесу можуть ознайомитись з функціоналом додатку в Електронному кабінеті платника податків, протестувати його та надати пропозиції щодо його вдосконалення. Тестування безкоштовного програмного рішення ПРРО триватиме до 31.07.2020. Запровадження програмного РРО є важливим кроком до детінізації економіки та створення рівних умов ведення підприємницької діяльності. Програмне забезпечення «РРО в смартфоні» стане зручним і необтяжливим функціоналом для сумлінних платників податків», - йдеться у повідомленні.

Мінфін нагадує, що використання РРО для певних видів діяльності ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців стане обов’язковим з 1 січня 2021 року.

Запровадження програмного РРО передбачено Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» № 128- IX від 20 вересня 2019 року.

Державна податкова служба України зазначає, що зареєструвати ПРРО (касу)/касира (електронну печатку) можна, використовуючи програмне забезпечення Електронного кабінету, або будь-яке інше програмне забезпечення, наявне у суб’єкта господарювання.

«Тестування безкоштовного програмного рішення «Програмний реєстратор розрахункових операцій (тестова версія)» триватиме до 31.07.2020. Щоденно з 8 год. 00 хв. до 20 год. 00 хв., починаючи з 15.07.2020, надається можливість тестувати роботу безкоштовного програмного рішення та направляти у разі наявності зауваження/пропозиції щодо його функціоналу на адресу: prro@tax.gov.ua. У разі виникнення технічних, методологічних запитань необхідно звертатись за телефоном: 0 800 501 007. Для надання інформаційної підтримки суб’єктам господарювання, які беруть участь у тестуванні програмних РРО, роботу Контакт-центру ДПС буде подовжено до 20 год. 00 хв., починаючи з 15.07.2020», - інформує пресслужба ДПС.

Нагадаємо, Державна податкова служба України запрошувала всіх охочих з 1 січня 2020 року записатися на бета-тест програмного РРО «пРРОсто».

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2019 року житомирські підприємці виступали проти введення касових апаратів і просили президента заветувати закон № 1053-1 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та долучалися до всеукраїнської акції протесту. Водночас голова Державної податкової служби Сергій Верланов переконував, що набуття чинності законопроєктів №1073 та № 1053 значно зменшить рівень тінізації економіки. 17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав указ «Про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб – підприємців», спрямований на покращення умов для розвитку підприємництва, здійснення фізичними особами підприємницької діяльності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінфін ДПС касовий апарат РРО податкова 
Матеріали по темі