Влада

Верховна рада проголосувала за нові райони України: п’ять мажоритарників з Житомирської області були «за»

17 July 2020, 13:40

Верховна рада на пленарному засіданні 17 липня 2020 року прийняла постанову «Про утворення та ліквідацію районів».

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Зокрема, у Житомирській області залишиться лише 4 райони: Бердичівський район, Житомирський район, Коростенський район, Новоград-Волинський район.

«Згідно з Постановою, межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району. Постановою ліквідовано всі райони в областях згідно чинним адміністративно-територіальним поділом. Постановою встановлено, що вибори депутатів районних рад районів, ліквідованих відповідно до пункту 3 цієї Постанови, не проводяться. Центральній виборчій комісії доручено забезпечити формування виборчих округів та проведення місцевих виборів згідно з адміністративно-територіальним устроєм, визначеним цією Постановою. Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування, крім пунктів 1, 3 щодо ліквідації та утворення районів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей, які набирають чинності після повернення цих територій під загальну юрисдикцію України (відновлення територіальної цілісності України та відновлення повноважень органів державної влади України на відповідній території)», - йдеться у повідомленні.

За проєкт постанови №3650 проголосували 238 народних депутатів, з п’яти парламентських фракцій голоси «за» були лише від «Слуги народу». Щодо мажоритарників від Житомирської області, то п'ятеро проголосували за утворення нових районів, Сергій Кузьміних (фракція партія «Слуга народу») на засіданні відсутній.

Новий районний розподіл Житомирської області

Нагадаємо, Малинська міська рада 3 липня розглянула громадське звернення щодо ситуації з ліквідації Малинського району та підтримала місцеву ініціативу, доручивши юридичному відділу міськради вивчити питання щодо можливості та підстав відкликання народного депутата Тетяни Грищенко (фракція партія «Слуга народу»).

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговому засіданні 12 червня 2020 року Уряд затвердив територіальні громади та нові райони Житомирської області – чотири замість 23.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР децентралізація район  
Матеріали по темі