Події

​Водій з Житомирської області, якого патрульні зупинили як свідка, заплатить майже 19 тис. грн штрафів за п’яне водіння і спробу дати хабаря

22 July 2020, 11:32

У Малинському районі водій сплатить 8,5 тис. грн штрафу за спробу відкупитися від адмінвідповідальності за п’яне керування автомобілем.

Про це 21 липня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Коростишівською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у справі стосовно водія, якого викрили на пропозиції та наданні неправомірної вигоди службовій особі - патрульному поліції. Вироком Малинського районного суду особу визнано винним за ч. 1 ст. 369 КК України та призначено покарання у виді штрафу у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що подія сталася у травні 2020 у Малинському районі.

«Житель Малинського району, 1997 року народження, у відповідь на дії патрульного поліцейського скласти стосовно нього адміністративний протокол за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, запропонував неправомірну вигоду на суму 1500 грн за непритягнення його до адміністративної відповідальності. Складений патрульним поліції адмінпротокол стосовно водія за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) судом розглянуто, водія визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, оштрафовано на суму 10200 грн та позбавлено права керування автомобілем строком на один рік», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 15 травня 2020 на трасі Київ-Ковель в Малинському районі патрульні зупинили ЗАЗ, аби залучити водія у якості свідка для оформлення адміністративних матеріалів на водія іншого авто, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Але «свідок» і сам був напідпитку та пропонував патрульним хабаря.

Як повідомляв Житомир.info, 14 травня 2020 у Житомирі патрульні затримали водія, який скоїв ДТП, залишив місце події та намагався уникнути відповідальності за допомогою хабаря.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водій хабар штраф алкоголь алкогольне сп'яніння суд Малин патрульний  
Матеріали по темі