Економіка

У Житомирській області представникам бізнесу виплатили вже понад 50 млн грн допомоги за «карантинне» безробіття

22 July 2020, 11:39

Представникам бізнесу в Житомирській області вже виплатили понад 50 млн грн допомоги з часткового безробіття під час карантину.

Про це 21 липня повідомила директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна, пише пресслужба центру зайнятості.

Таку інформацію Галина Корінна озвучила під час засідання робочої групи з розгляду документів від суб’єктів підприємництва щодо надання такої допомоги.

«За урядовою програмою підтримки малого і середнього бізнесу до служби зайнятості Житомирщини надійшло близько 6000 пакетів документів, 80% з яких – від підприємців, які не мають найманих працівників. Нами прийнято понад 5300 рішень для здійснення виплат 10900 працівникам, з них майже 4500 – для ФОПів. Отримувачам допомоги вже виплачено понад 50,6 млн грн з 80 млн грн, які передбачені урядом для нашої області»,– зазначила Галина Корінна.

За її словами, кількість звернень за фінансовою підтримкою вже йде на спад, адже багато підприємців поступово відновлюють діяльність після послаблення карантину, також спливає передбачений строк звернення за допомогою (впродовж 90 календарних днів з дня зупинення чи скорочення діяльності). Пік звернень припав на середину червня, коли робоча група щодня розглядала близько 700 пакетів документів. Цього тижня щоденно на розгляді по 30-50 справ.

Галина Корінна також поінформувала, що з 16 липня набули чинності прийняті Кабміном зміни до порядку надання допомоги по частковому безробіттю (постанова №600 від 15.07.2020 р.), згідно з якими право на допомогу отримали і працівники роботодавців, які оголосили простій або вимушено відправили у відпустки без збереження зарплати через скорочення обсягів виробництва, робіт чи послуг. Такі звернення від роботодавців Житомирщини ще будуть надходити.

У Центрі зайнятості нагадують, що роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва (а з 6 червня – і фізичним особам-підприємцям без найманої праці), які зупинили чи скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином, надається допомога по частковому безробіттю.

Допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування єдиного внеску, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць.

Сума допомоги не оподатковується і надається на період зупинення чи скорочення діяльності і впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.

Більш детальна інформація про отримання допомоги – за посиланнями:

покрокова інструкція для ФОПів без найманих працівників –https://zhy.dcz.gov.ua/novyna/pokrokova-instrukciya-yak-pidpryyemcyu-bez-naymanyh-pracivnykiv-otrymaty-dopomogu-po

як роботодавцю оформити допомогу по частковому безробіттю –https://www.dcz.gov.ua/novyna/detalna-instrukciya-yak-robotodavcyu-oformyty-dopomogu-po-chastkovomu-bezrobittyu

Як повідомляв Житомир.info, станом на 10 липня 2020 року робоча група Житомирського обласного центру зайнятості прийняла 4900 позитивних рішень, згідно з якими передбачені законодавством компенсаційні виплати мав отримати 10051 житель області. Були профінансовані видатки на 39,1 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Центр зайнятості служба зайнятості ЦЗ вакансія безробіття карантин компенсація  
Матеріали по темі