Події

Наніс собаці чотири удари кухонним ножем, бо той з’їв продукти: у Житомирській області суд виніс вирок чоловікові, який зарізав пса

22 July 2020, 15:47

У смт Гранітне Малинського району Житомирської області чоловік помстився безпритульному собаці, який з’їв продукти: позичив у знайомого кухонного ножа та порізав тварину. Від отриманих травм пес помер. Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину та призначив йому покарання у виді обмеження волі з іспитовим строком.

Вирок Малинського районного суду щодо описаної кримінальної справи, винесений 13 липня 2020 року, оприлюднений у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Подія, кваліфікована як жорстоке поводження з тваринами, сталася наприкінці лютого цього року. На момент скоєння злочину чоловік був п’яним.

«25.02.2020 року близько 19 години у ОСОБА_1, який перебував у стані алкогольного сп`яніння, поблизу господарських приміщень по АДРЕСА_2, виник злочинний умисел, спрямований на жорстоке поводження з хребетною твариною – собакою – з метою її умертвіння. Реалізуючи його (…) за допомогою кухонного ножа, який він заздалегідь заготовив, наніс чотири удари вказаним ножем по тілу безпритульної собаки, спричиняючи їй мучення та завдаючи фізичне страждання. Один удар ОСОБА_1 наніс в область правого передпліччя, два удари в грудну порожнину і один в черевну. Внаслідок ударів ножем собаці було завдано тілесні ушкодження у виді травмування та пошкодження легень, кишківника з внутрішнім крововиливом, які призвели до її загибелі», – йдеться у матеріалах суду.

Обвинувачений свою вину визнав та пояснив, що він розізлився на собаку, бо той з’їв щойно куплені сало і хліб. Пакет з продуктами чоловік повісив на огорожу.

«В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_1 свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю та показав, що 25.02.2020 року він заробив трохи грошей та зайшов в магазин, щоб придбати продукти харчування. Там вжив горілку, придбав сало, хліб і майонез та пішов до знайомої допомогти по господарству. Пакет з продуктами повісив на огорожу і зайнявся роботою. Близько 19 години повернувся та побачив, що безпритульна собака доїдає його їжу. Все це відбувалось біля господарських приміщень (…). Розізлившись на собаку, вирішив її вбити. З цією метою пішов до знайомого ОСОБА_2, який проживає поруч, взяв у нього кухонний ніж, вийшов на вулицю та завдав собаці чотири удари ножем. Собака вирвалась та втекла, а через деякий час померла», – вказано у вироку.

У матеріалах справи також зазначено, що на другий день після поранення, 26 лютого, на момент огляду місця події правооронцями, рудий пес-безхатько ще був живий, однак згодом помер. Чоловікові ж провели судово-психіатричну експертизу, згідно з висновками якої він «виявляє клінічні ознаки розладу особистості та поведінки внаслідок зловживання алкогольними напоями (…). Однак вищевказані зміни зі сторони психіки ОСОБА_1 не досягають ступеню психічного захворювання».

Врешті, суд ухвалив «визнати винним ОСОБА_1 у вчиненні кримінального проступку передбаченого частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання у виді 2 років обмеження волі. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України звільнити ОСОБА_1 від відбування основного покарання у виді обмеження волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 рік».

Як повідомляв Житомир.info, 5 березня 2020 року в місті Коростишів Житомирської області 32-річний чоловік порізав ножем домашнього пса. За собаку заступився сусід, після чого отримав кілька ударів ножем у груди та спину, від яких помер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака пес тварина жорстоке поводження вбивство тварини суд вирок Малинський район  
Матеріали по темі