Події

У Житомирі суд відправив на примусове лікування чоловіка, який бив і душив бабусю, вимагаючи скласти на нього заповіт

23 July 2020, 16:29

У Житомирі чоловік силою змусив свою бабусю написати заповіт на його користь: бив, душив і погрожував. Суд ухвалив рішення щодо госпіталізації чоловіка до психіатричної лікарні з посиленим наглядом.

Ухвала Корольовського районного суду м. Житомира, винесена 16 липня 2020 року, оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Злочин чоловік скоїв у лютому цього року. Прийшов до бабусі посеред ночі, бив її кулаками в обличчя та стільчиком по голові.

«Судом встановлено, що 15 лютого 2020 року близько 02 години 30 хвилин ОСОБА_3 прийшов до місця проживання своєї бабусі – ОСОБА_1, що за адресою: АДРЕСА_2. У цей же день, час, місці та за вказаних обставин, ОСОБА_3, перебуваючи у коридорі квартири, наблизився до своєї бабусі, ОСОБА_1 та раптово розпочав наносити удари в голову останньої, перший з яких наніс кулаком правої руки в ліву скроню та декілька ударів кулаками обох рук в обличчя. В ході побиття ОСОБА_1 перемістилась до кухні, де ОСОБА_3 знову продовжив наносити удари кулаками рук в обличчя своєї бабусі, від яких вона впала на підлогу на що ОСОБА_3 взяв до рук стільчик та останнім наніс близько 2-3 ударів в ділянку голови ОСОБА_1», – йдеться у матеріалах суду.

На деякий час чоловік припинив бити бабусю, тож та намагалася вийти з квартири, проте внук цьому завадив: штовхнув на підлогу та почав бити ногами по голові. Потім пішов по аркуш паперу та погрозами змусив бабусю написати заповіт на його користь. Однак, навіть вже отримавши бажане, взяв подушку та почав душити жінку. Врешті, втомився і пішов з її помешкання.

Скріншот з ухвали суду

Жінка отримала струс головного мозку, переломи, гематоми. Чоловік же пояснив, що давати показання щодо обставин скоєного він не бажає і вважає, що до нього не слід застосовувати примусове лікування.

Скріншот з ухвали суду

Судово-психіатрична експертиза показала, що чоловік має хронічне психічне захворювання, і злочин він вчинив у стані неосудності.

Скріншот з ухвали суду

Врешті, суд ухвалив «ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч. 2 ст. 122, ч.1 ст. 127 КК України та застосувати відносно нього примусові заходи медичного характеру шляхом госпіталізації по психіатричної лікарні з посиленим наглядом».

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2019 року в селі Сингаївка Бердичівського району Житомирської області 20-річний онук вбив 78-річну бабусю. Хлопця засудили до 14 років ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд побиття бабуся онук заповіт  
Матеріали по темі