Здоров'я

​За період карантину в Ємільчинському районі зафіксували перші лабораторно підтверджені випадки COVID-19: захворіли працівники агрофірми

24 July 2020, 12:07

Станом на ранок 24 липня у Ємільчинському районі зафіксували перші два випадки COVID-19. З початку пандемії та карантину в області Ємільчинський район був єдиним, де лабораторно не підтвердили хворобу в жодного жителя.

Голова Ємільчинської РДА В’ячеслав Авраменко 24 липня на своїй сторінці у Facebook у відео розповів, що коронавірус діагностували у подружньої пари з села Сербо-Слобідка.

«Вчора ввечері, 23 липня, ми отримали лабораторне підтвердження коронавірусної інфекції COVID-19 у двох жителів нашого району. Це жителі села Сербо-Слобідка, сімейна пара, чоловік та дружина. Вони знаходяться на самоізоляції, стан їхнього здоров’я не передбачає госпіталізації. З вчорашнього дня активно працює лабораторний центр спільно з Центром первинної медико-санітарної допомоги по виявленню контактних осіб та дотриманню ними режиму самоізоляції. Сьогодні Державною службою з надзвичайних ситуацій буде проводитись санітарна обробка громадських місць та місць, де перебували хворі на коронавірус. Ємільчинський район був останнім до вчорашнього дня, в якому не було жодного лабораторно підтвердженого випадку захворювання на коронавірус», – зазначив В'ячеслав Авраменко.

Голова РДА уточнив Житомир.info, що інфіковані чоловік та дружина працюють на місцевій агрофірмі і за кордоном не були.

За даними Житомирського обласного лабораторного центру у Ємільчинському районі за весь період було всього 20 підозр на COVID-19.

Нагадаємо, 15 березня на коронавірус перевіряли двох людей з Ємільчинського району.

Як повідомляв Житомир.info, 24 липня у Житомирській області не залишилось жодного «чистого» району: у Ємільчинському районі зафіксували два випадки COVID-19. За добу в й області діагностували 16 нових випадків захворювання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Ємільчинський район  
Матеріали по темі