Місто

​У Житомирі придбають нові автівки в якості «соціального таксі», якими возитимуть людей з інвалідністю

24 July 2020, 14:20

У Житомирі придбають два спеціально обладнані автомобілі для перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. Загалом у місті близько 700 дорослих та 200 дітей потребують послуги «соціальне таксі».

«Прийняте розпорядження Кабінету Міністрів України від 8 липня стосовно того, що до міста Житомира спрямовано субвенцію з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій, і таким чином, ми отримали 2 млн 800 тис. грн на придбання автомобілів. Ми плануємо, що це буде два автомобілі, можливо розглянемо інші можливості. Хочемо придбати сучасні, якісні автомобілі, які відповідатимуть всім технічним характеристикам, будуть облаштовані підйомниками. Ми хочемо, щоб були сертифікати відповідності на автомобіль та підйомник, щоб ці машини дійсно довго і якісно слугували нашим людям з інвалідністю», - говорить директорка департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір.

У міському територіальному центрі соціального обслуговування наразі є лише один спеціалізований автомобіль. За словами директора центру Анатолія Сахневича, люди стають у чергу, аби отримати дану послугу.

«Кожна людина має право 7 разів на місяць використати автомобіль. Машина працює щодня, найчастіше, в суботу, неділю», - каже директор міського територіального центру соціального обслуговування Анатолій Сахневич.


Крім цього єдиний автомобіль «соціального таксі» нині не у найкращому стані, тому постійно ламається.

«Автомобіль, який спеціально облаштований для підвозу інвалідів-візочників, соціальне таксі, він один, але йому вже 16 років. Зараз чекаємо запчастини, тільки запчастини прийдуть, його зроблять. У понеділок він вже виїде, але що далі зіпсується у ньому - ми не знаємо. Ну ви бачите, яка вона. Я часом боюсь, що інвалід може сісти і випасти, бо дно може впасти, автомобіль весь гнилий», - розповідає Анатолій Сахневич.

Якщо соціальна машина на ремонті, людей просять почекати, або перевозять на звичайному легковому автомобілі.

«Типу маленького буса мінівен, ззаду ставиться коляска, спереду сідає два пасажири. Машина спеціально не облаштована, але цього достатньо, щоб коляску взяти, звернути, покласти до кузова, інваліда за допомоги водія посадити у крісло, доїхавши, вийняти коляску і поставити на місце», - говорить Анатолій Сахневич.

За словами директора територіального центру, з новими автомобілями, люди з інвалідністю зможуть отримувати якісну соціальну послугу з перевезень.

Для отримання послуги «соціальне таксі» потрібно звернутися до міського територіального центру соціального обслуговування за телефоном: (0412) 36-02-24.

Нагадаємо, у 2016 році до Житомира надійшов спецавтомобіль марки Renault від німецького «Червоного Хреста», яким збиралися перевозити до медичних та державних установ дорослих та дітей з обмеженими можливостями.

Як повідомляв Житомир.info, у 5 громадах Житомирської області людей з інвалідністю возить «соціальне таксі».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: соціальне таксі люди з обмеженими можливостями  
Матеріали по темі