Влада

​У Житомирській області немає незаконного видобутку бурштину, а вирубку лісів перевіряє поліція, – начальник ГУНП

25 July 2020, 12:15

Незаконного видобутку бурштину в Житомирській області немає, а з 30 червня поліцейські відпрацьовують область по фактах незаконної вирубки лісів.

Про це 24 липня в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info розповів начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

«Я запевняю вас незаконного видобутку бурштину у нас в Житомирській області на сьогоднішній день немає. Поодинокі випадки будуть з’являтися, як у випадку з гральним бізнесом... Отримали інформацію, що є факт видобутку бурштину, поїхали, затримали, знаряддя вилучили, укріпили пости, в Олевську та в Овручі вони були, а в Коростені ми поставили, вони працюють і дають результат. Я вам з впевненістю кажу, що немає видобутку бурштину. Що стосується лісів, то з 30 числа ми розпочали відпрацювання області по фактам незаконних порубок. На сьогоднішній день у нас відділення поліції стоять десятки автомобілів і вирішується питання про накладання арешту на ці автомобілі, в нас сотні кубів дерева, якого ми вилучали, в нас кримінальні провадження і ми проводимо обшуки і ми щоденно по області працюємо в цьому напрямку», – сказав Юрій Олійник.

Ефір програми «Діалоги» на Житомир.info з новим начальником ГУНП дивіться тут

Нагадаємо, у Коростені 11 червня під час обшуку із домоволодіння місцевого жителя вилучили 18 кг бурштину та обладнання для його обробки. 19 червня прокуратура інформувала про припинення незаконного видобутку бурштину біля села Білка Коростенського району, де вилучили мотопомпу і пожежні рукави довжиною 3 км. 22 липня екологи повідомили про перевірки в Олевському лісгоспі: нарахували збитків на 700 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в інтерв’ю 14 липня прокурор області Олег Василів запевнив, що нелегального видобутку бурштину та масової вирубки лісів у Житомирській області немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин начальник ГУНП ліс  
Матеріали по темі