Політика

Два нардепи-мажоритарники від Житомирської області підписалися за звільнення міністра охорони здоров’я Степанова

28 July 2020, 13:54

У Верховній раді зареєстрували проєкт постанови про звернення Верховної ради до Кабінету міністрів щодо звільнення міністра охорони здоров'я Степанова Максима Володимировича.

Проєкт постанови зареєстрований 27 липня, але станом на 13:30 28 липня його текст не оприлюднений.

Пресслужба партії «Голос» повідомляє, що ініціативу «Голосу» про звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я підтримала майже чверть народних обранців — 96 депутатів Верховної ради.

«Підписи під проектом постанови про звільнення міністра охорони здоров’я Максима Степанова поставили 96 народних депутатів майже з усіх фракцій парламенту. На посаді міністра охорони здоров’я України Максим Степанов продемонстрував непридатність до виконання посадових обов’язків, некомпетентність та професійну недбалість. Під його керівництвом МОЗ не спроможне ефективно протидіяти розповсюдженню коронавірусної хвороби COVID-19: навіть костюми для медиків було закуплено за завищеними вдвічі цінами, а отримали вони їх із затримкою у кілька місяців. Окрім того, через бездіяльність Максима Степанова було зірвано процес закупівлі життєво необхідних ліків для всіх тяжко хворих українців. ДП «Медзакупівлі України» протягом трьох місяців чекало на накази Міністерства охорони здоров'я, який би дозволив їм розпочати оголошення процедур закупівель ліків та медтоварів. Велика частина державних програм навіть ще не передана міжнародним організаціям. А це означає, що хворі на гепатит, туберкульоз, легеневу гіпертензію та інші захворювання просто будуть помирати без ліків», - інформує партійна пресслужба.

Зазначимо, що серед під проєктом постанови про звільнення Степанова поставили свої підписи двоє з шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області – Ігор Герасименко та Богдан Кицак (обидва – фракція партія «Слуга народу»). Також є підпис колишнього депутата Житомирської облради Михайла Забродського (фракція «Європейська Солідарність»).

Нагадаємо, 30 березня 2020 року народні депутати проголосували за відставку міністра охорони здоров’я Іллі Ємця. Цього ж дня Верховна рада погодила призначення на цю посаду Максима Степанова: з шести мажоритарників від Житомирської області «за» проголосували троє – Тетяна Грищенко, Дмитро Костюк та Сергій Кузьміних.

Як повідомляв Житомир.info, 5 червня 2020 року у Верховній раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова: ініціаторами подання вказані 56 нардепів серед яких один мажоритарник від Житомирської області з фракції «Слуги народу» - Дмитро Костюк, обраний у Новоград-Волинському окрузі №65.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР Степанов МОЗ нардеп звільнення  
Матеріали по темі