Події

У Житомирській області нетвереза мати побила 1-річну доньку, бо дитина плакала і заважала пиячити

30 July 2020, 13:30

В одному із сіл Радомишльського району 29 липня нетвереза мати побила доньку, якій 1.3 роки. Дівчинку госпіталізували до лікарні з закритою черепно-мозковою травмою.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Двоє дітлахів з багатодітної родини прибігли до сусідів і попросили подзвонити бабусі, бо їх мама знову напідпитку. Поліцію і медиків після побаченого в обійсті родичка викликала вже сама. У будинку було виявлено дівчинку, віком 1,3 роки, з явними ознаками побиття. Під час першочергового огляду лікарі діагностували у неї синці та забої на обличчі та голові, уже у лікарні, куди терміново госпіталізували дівчинку – закриту черепно-мозкову травму», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що дитина проживає у будинку разом з матір’ю та її співмешканцем, які мають пристрасть до алкоголю. Окрім неї, на вихованні 27-річної жінки є ще четверо малолітніх дітей, найстаршій з яких 10 років.

«Вказана родина перебуває на обліку соціальних служб. Упродовж останніх двох років мати притягувалась до адміністративної відповідальності за неналежне виконання обов’язків по вихованню дітей. А ювенальні інспектори поліції ще у квітні ініціювали розгляд доцільності перебування малечі разом з матір’ю. Однак рішення так і не було прийняте» - розповіла начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Попередньо поліцейські встановили, що маленьку дівчинку побила нетвереза мати нібито за те, що дитина своїм плачем заважала їй чаркувати.

За сукупністю цих обставин правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною…) КК України і розбираються у ситуації. Четверо інших дітей наразі вилучені з родини і знаходяться під наглядом бабусі.

За чинним законодавством за побиття дитини матері загрожує обмеження чи позбавлення волі строком до 2 років.

Як повідомляв Житомир.info, 27 січня у Житомирській області розлючений батько ледве не задушив півторарічного сина, дитину врятувала бабуся.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дівчинка мати побиття лікарня поліція  
Матеріали по темі