Влада

У Житомирі суд скасував постанову патрульного, який на трасі Київ – Чоп оштрафував водія за непрацюючу фару

30 July 2020, 15:10

У житомирському суді водій оскаржував постанову патрульних поліцейських, які зупинили його на посту Кочерів та оформили адмінматеріали за непрацюючу фару. Суд задовольнив позов водія і скасував постанову.

Рішення Богунського районного суду м. Житомира щодо вказаної адміністративної справи, ухвалене 6 липня, оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Подія мала місце у квітні 2020 року. На трасі Київ – Чоп водія Fiat зупинили патрульні, бо в автомобілі не працювала одна фара в режимі ближнього світла. Водій переконував правоохоронців, що поломка сталася у дорозі, а до виїзду все працювало. Проте довести свою правоту йому не вдалося, тож на водія склали постанову.

Скріншот з рішення суду

У рішенні суду також вказано, що, відповідно до постанови, водій не був пристебнутий ременем безпеки. За обидва порушення його оштрафували на 51 грн.

Скріншот з рішення суду

Суд переглянув відеозапис з місця події, та моменту порушення ПДР не побачив.

Скріншот з рішення суду

Зазначено також, що «за подання позовної заяви позивачем сплачено судовий збір у розмірі 420,00 грн, тому за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень підлягають стягненню на користь позивача судові витрати зі сплати судового збору у розмірі 420,40 грн».

Врешті, суд постановив «визнати протиправною та скасувати постанову (виділено редакцією) інспектора взводу № 1 роти № 3 батальону Управління патрульної поліції в Житомирській області Департаменту патрульної поліції Олійника Ігоря Олеговича про накладення на ОСОБА_1 адміністративного стягнення у справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі, серії ДП18 № 013168 від 14.04.2020 року. Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Департаменту патрульної поліції на користь ОСОБА_1 понесені судові витрати зі сплати судового збору в сумі 420,40 грн».

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 року Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області задовольнив позов водія, якого взимку того ж року оштрафував на 510 гривень інспектор Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху).

У травні 2020 року пресслужба Бердичівського міськрайонного суду інформувала про те, що водій через суд скасував постанову київської поліції про перевищення швидкості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водій патрульний постанова суд  
Матеріали по темі